Ruke

Igre se nastavljaju: Prekinuta sjednica bez dnevnog reda

Vijesti / Politika | 04. 10. 2019. u 15:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je prekinuta, a razlog je što predloženi dnevni red nije dobio potrebnu većinu glasova.

Za dnevni red je glasalo 20 izaslanika, 17 protiv, a šest članova Doma naroda je bilo suzdržano.

U ovom Domu koji ima ukupno 58 izaslanika, natpolovična većina je 30 glasova.

Izaslanik srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Dragan Stevanović izjavio je tijekom današnje sjednice da problem u tom domu predstavlja što mu se pokušavaju nametnuti igre političkih stranaka a ne interesi konstitutivnih naroda.

Dodao je da izaslanicima koji nisu došli na današnju sjednicu odgovara da Klub Srba ne bude konstituiran kako bi političkim sukobljavanjima u medijima mogli opstruirati jedan narod da ostvari svoja legitimna prava u Federaciji.

Stevanović je naveo da bi proces formiranja vlasti na višim razinama danas možda bio odblokiran da su izaslanici iz SDA ili HDZ-a iz reda srpskog naroda s izaslanicima iz SDP-a formirali Klub Srba u Domu naroda, i pored protivljenja izaslanika iz SNSD-a.

''Možda tada ne bismo više bili taoci SNSD-a ali izgleda da nekome u SDA i HDZ-u ne odgovara da vlast bude formirana jer onda mogu nastaviti sakrivati nelegalne aktivnosti'', istaknuo je Stevanović.

Kopirati
Drag cursor here to close