Izaslanstvo iz BiH

Predstavnici SDA posjetili Bošnjake Sandžaka

Izaslanstvo iz BiH dočekao je predsjednik Vijeća dr. Sulejman Ugljanin sa svojim suradnicima i upoznao ih sa trenutnom situacijom u Sandžaku, kao i sa aktivnostima i radom Bošnjačkog nacionalnog vijeća.
Vijesti / Politika | 04. 11. 2018. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo iz Bosne i Hercegovine koju je predvodio Edin Mušić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA, posjetili su Bošnjake Sandžaka. Tijekom svog posjeta susreli su se sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, posjetili rukovodstva SDA u Novom Pazaru i Sjenici, te prisustvovali Središnjem predizbornom skupu liste Samoopredjeljenje - dr.Sulejman Ugljanin u Novom Pazaru, priopćeno je.

Izaslanstvo iz BiH dočekao je predsjednik Vijeća dr. Sulejman Ugljanin sa svojim suradnicima i upoznao ih sa trenutnom situacijom u Sandžaku, kao i sa aktivnostima i radom Bošnjačkog nacionalnog vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka Sandžaka.

Na sastanku je razgovarano i o modalitetima suradnje s Bošnjačkim nacionalnim vijećem u budućnosti, jačanju zajedničkih snaga u ostvarivanju prava Bošnjaka na ovim prostorima, kao i suradnji u oblastima kulture, obrazovanja i informiranja.

Na impozantnom predizbornom skupu u Novom Pazaru Mušić je okupljenima prenio selame i pozdrave podrške predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjedništva SDA iz Sarajeva, navodeći da takav veliki skup ukazuje na pobjedu koju će ostvariti lista Dr. Sulejmana Ugljanina, navodi se u priopćenju.

''Ovakav izbor odgovornih i obrazovanih, iskusnih i mladih ljudi ukazuje na snagu i odgovornost, pokazuje njihovu viziju za prostor u kojem se nalaze i ljude koje će da ih predstavljaju. Čast mi je biti sa vama i prenijeti vam podršku SDA iz Sarajeva. Znam da će vašom pobjedom veza između BiH i Sandžaka biti još bolja i čvršća'', poručio je Mušić.     

Kopirati
Drag cursor here to close