Bez promjena

Predsjedništvo SDP-a zna da je 5. rujan samo običan datum

SDP poziva da se razmišlja politički zrelo na duže staze, jer će trenutnim tempom BiH ostati bez svojih građana.
Vijesti / Politika | 03. 09. 2019. u 17:06 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH pozvali su na što hitnije sazivanje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, kako bi se razmatrao akutni problem neformiranja državne vlasti, čije posljedice najviše osjete građani, navodi se u priopćenju SDP BiH nakon održane sjednice Predsjedništva stranke. 

Tenzije bez realnog pokrića

''Nacionalističkim liderima neriješenost pitanja o NATO-u i ANP-u sve više postaje pokriće za nerad na svim ostalim razinama vlasti. Očigledno je kako se rok od mjesec dana za formiranje vlasti, koji su dogovorili predsjednici SDA, HDZ i SNSD, neće ispoštovati i da nećemo dobiti novu državnu vlast'', njihov je zaključak.

Dalje se navodi kako prijetnje blokadom nakon 5. rujna imaju samo za cilj održavanja tenzija bez realnog pokrića, jer svaka svađa koalicijskih partnera bude izmirena zajedničkim tenderskim projektima, glasanjem za Dom naroda, te proračunskim rezovima na štetu građana i takav model ni ovaj put neće biti ugrožen ''ispraznim prijetnjama Milorada Dodika''.

Istovremeno, stoji u priopćenju, trenutna situacija pokazuje da BiH treba opciju izvanrednih izbora na kojima bi građani mogli izabrati bolje od nacionalističkih lidera, kojima je jedini cilj podjela plijena.

Foto: PR / Sjednica Predsjedništva SDP-a BiH

Koji jezik?

SDP podsjeća da diskriminacija i nepoštivanje ljudskih prava nastavlja biti problem u BiH.

''U tom svjetlu, oštro je osuđena činjenica da je Bosanski jezik i dalje ostaje onemogućen za djecu bošnjačkih povratnika u Republici Srpskoj i u ovoj školskoj godini, što je nedopustivo.  Mjeseci izjava i međustranačkih prepucavanja nisu pomogli zanatlije, električare, bolničare, građevinare, niti bilo kojeg građanina koji očekuje minimum od države – njenu funkcionalnost'', poručuju iz Predsjedništva SDP BiH.

Istovremeno, institucije države podređene su stranačkim interesima, podsjećaju, zbog čega država gubi svoju moć da provodi kvalitetne socijalne politike koje će zadržati odljev radno sposobnog stanovništva.

SDP poziva da se razmišlja politički zrelo na duže staze, jer će trenutnim tempom BiH ostati bez svojih građana.

Kopirati
Drag cursor here to close