Europska komisija čeka

Predsjedništvo požuruje stvari: Moramo dostaviti Upitnik do 15. prosinca

Predsjedništvo je zadužilo Vijeće ministara da poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem dostave odgovora iz Upitnika Europske komisije najkasnije do 15. prosinca.
Vijesti / Politika | 11. 10. 2017. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo BiH - Dostaviti odgovore iz Upitnika do 15.12. 2017.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine primilo je k znanju Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa europskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Europske komisije, priopćeno je nakon sjednice Predsjedništva.

Predsjedništvo je zadužilo Vijeće ministara da u suradnji s Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH, vladama županija i Vladom Brčko Distrikta, poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem dostave odgovora iz Upitnika Europske komisije najkasnije do 15.12.2017. godine.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvještaj o izvršenju proračuna a institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za razdoblje I-VI 2017. godine, koji će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH.

Donijelo je i odluku o prihvaćanju Sporazuma o grant sredstvima između Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za unapređenje sigurnosti žena i odgovora na spolno zasnovanu diskriminaciju i nasilje u Bosni i Hercegovini, kao i odluku o odobravanju privremene primjene ovog sporazuma.

Donesene su i odluke o prihvaćanju sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije o znanstveno-tehnološkoj suradnji, SDC sporazuma o grantu br. TF0A4795 (Projekt smanjenja faktora zdravstvenih rizika) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, sporazuma o financiranju i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni („KfW“) i Bosne i Hercegovine („Primatelj“), koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora i Federacije Bosne i Hercegovine („Federacija“), koju predstavlja Federalno mnistarstvo financija i grad Zenica („Agencija za izvršenje projekta“), koju predstavlja gradonačelnik, u iznosu od 13.016.696,80 eura (Investicije) i 500.000,00 eura (Popratne mjere) – Prikupljanje i tretman otpadnih voda Zenica, Izmjena i dopuna Sporazuma o uspostavljanju Međunarodne organizacije ST-EP (Eliminacija siromaštva putem održivog turizma), sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekt jačanja bankarskog sektora.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o službenoj posjeti ministrice obrane BiH i izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH Sjedinjenim Američkim Državama od 11. do 13. rujna 2017. godine.

Predsjedništvo je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država o readmisiji osoba koje borave bez dozvola.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je pokroviteljstvo nad 21. međunarodnim sajmom gospodarstva - Mostar 2018., koji će biti održan od 10. do 14. travnja 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close