Da, da

Predsjedništvo BiH o miru

''Naglasak je na razvoju i jačanju BiH u miru, stabilnosti, izgradnji međusobnog poštivanja, razumijevanja svih građana BiH'', istaknuo je Džaferović.
Vijesti / Politika | 19. 11. 2020. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilježavanje 25. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma predstavlja događaj od najvećeg značaja za Bosnu i Hercegovinu, cijelu regiju Zapadnog Balkana, ali i Europu u cjelini, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH izražava punu spremnost i opredijeljenost za poštovanje odredbi Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i Ustava Bosne i Hercegovine koji je njegov sastavni dio.

Predsjedništvo BiH izražava zahvalnost svim međunarodnim partnerima koji su dali doprinos uspostavljanju i očuvanju mira, kao i rekonstrukciji Bosne i Hercegovine.

''Danas je jedinstvena prilika da pošaljemo poruku kojom ćemo na pravi način ukazati na važnost jačanja povjerenja, mira i međusobnog poštovanja među svim narodima i građanima u Bosni i Hercegovini, svim njenim dijelovima, entitetima, Brčko distriktu BiH, kantonima, gradovima i općinama'', istaknuto je.

Predsjedništvo BiH pozdravlja napredak koje je od Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini do danas učinjen na poljima ekonomije, obrazovanja, demokratizacije društva, vladavine prava, javne uprave i svim drugim oblastima.

Predsjedništvo BiH ponavlja svoju spremnost i opredijeljenost za jačanje dobrosusjedskih odnosa u regiji na bazi međusobnog poštovanja i uvažavanja, u skladu s međunarodnim pravom.

Predsjedništvo BiH smatra da u ovom vremenu pandemije neophodno unaprijediti suradnju sa svim međunarodnim partnerima u odlučnoj borbi protiv terorizma, pandemije virusa COVID -  19, kao i u pogledu migrantske krize.   

Obaveza svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, navedeno je u priopćenju, jeste ''da pojačamo napore kako bismo osigurali narodima i građanima da mogu živjeti dostojanstveno, uz međusobno uvažavanje i razumijevanje''.

Danas je prilika da podsjetimo na obavezu da suosjećamo sa bolom i patnjama pripadnika svih naroda i građana, te obavezu da iskažemo poštovanje prema svim nevinim žrtvama rata, istaknuto je.

''Mi, članovi Predsjedništva BiH, potvrđujemo svoju opredijeljenost da stvaramo društvo po mjeri svih njegovih naroda i građana, a posebno mladih kojima želimo omogućiti ostanak i budućnost u njihovoj domovini'', navedeno je u zajedničkoj izjavi Predsjedništva BiH.

Video: Predsjedništvo usvojilo zajedničku izjavu o očuvanju mira u BiH
Kopirati
Drag cursor here to close