Lokalni izbori

HDZ BiH: Predsjedništvo zadovoljno

Dobiveno povjerenje, poručeno je, mora se opravdati nakon formiranja lokalnih vlasti te nastaviti predano raditi za opći interes u lokalnim sredinama.
Vijesti / Politika | 23. 11. 2020. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Održana je online 18. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj su se između ostalih tema, analizirani privremeni neslužbeni rezultati izbora, kao i stranačka pozicija u lokalnim sredinama.

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH istaknuto je zadovoljstvo s osvojenih 20 grado/načelničkih i više od 300 vijećničkih mjesta, iako su rezultati još uvijek neslužbeni.

Ocijenjeno je kako su stranački dužnosnici na lokalnim razinama radili dobro svoj posao, što su, kako je navedeno u priopćenju, glasači prepoznali te je HDZ BiH na održanim lokalnim izborima zadržao povjerenje glasača i poziciju stožerne stranke Hrvata u Bosni i Hercegovini, istaknuto je.

Borjana Krišto zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjednica Provedbenog izbornog stožera (PIS-a) HDZ-a BiH za lokalne izbore u BiH predstavila je izborne rezultate, rad i aktivnosti stožera u kampanji.

Foto: PR / Online 18. sjednica Predsjedništva HDZ BiH

Predsjedništvo je iskazalo zahvalnost svim članovima i simpatizerima te svim glasačima koji su na proteklim izborima iskazali svoje povjerenje HDZ-u BiH i koaliciji stranaka koje su kroz Hrvatski narodni sabor ostvarile zapažen rezultat.

Dobiveno povjerenje, poručeno je, mora se opravdati nakon formiranja lokalnih vlasti te nastaviti predano raditi za opći interes u lokalnim sredinama.

''Zajedništvo koje iskazujemo jasan su pokazatelj i naše odgovornosti za obranu interesa, političke i institucionalne jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH. Nesebično zalaganje i ostvareni rezultat i uspjeh, moraju biti poticaj na još predaniji rad u našim lokalnim sredinama s jasnim ciljem očuvanja hrvatskog identiteta, razvoja naših sredina kroz gospodarski rast i razvoj. Potpora i povjerenje koju kontinuirano dobivamo, obvezuje nas i na još veću odgovornost'', zaključeno je na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH.

Također, na sjednici su komentirana izvješća organizacija sa terena, s naglaskom da se čeka konačna potvrda službenih izbornih rezultata, kako bi se uradila cjelovita analiza i kako bi ih imala Središnja tijela stranke te ih usvojila na jednoj od narednih sjednica.

Predsjedništvo HDZ-a BiH komentiralo je i aktivnosti za Lokalne izbore za Grad Mostar, naglašeno je, kako će Predsjedništvo sve aktivnosti staviti u funkciju izbora.

Kao stožerna stranka hrvatskog naroda, HDZ BiH je ponudio najkvalitetnija rješenja za nagomilane probleme u gradu Mostaru, a predstavljeni program obuhvatio je sva ključna pitanja od kojih ovisi budućnost grada a izborni rezultat HDZ-a BiH će omogućiti brzu uspostavu vlasti u Gradu Mostaru, zaključeno je na sjednici.

Kopirati
Drag cursor here to close