Orašje

Predsjedništvo HDZ-a: Mjere za ozbiljno političko djelovanje

Predsjedništvo stranke je, kako je priopćeno, predložilo ukidanje neustavnih ministarstava u Vladi, a predložilo formiranje novih ministarstava…
Vijesti / Politika | 17. 01. 2020. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predsjedništvo HDZ-a BiH podržava jednoglasan stav HNS-a o zajedničkom nastupu svih stranaka članica HNS-a na Lokalnim izborima 2020. godine'', priopćeno je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH u Orašju.

Kako je priopćeno, uz opsežan Dnevni red, raspravljalo je i analiziralo uspostavu Vlasti na razinama BiH, F BiH i Županijama. Sjednici su nazočili i predsjednici Županijskih/Regionalnih odbora i Organizacije za distrikt Brčko HDZ-a BiH.

''Raspravljalo se je i o odnosima HDZ-a BiH sa strankama Hrvatskog narodnog sabora. Podržan je postignuti jednoglasan stav HNS-a o zajedničkom nastupu svih stranaka članica HNS-a na Lokalnim izborima 2020. godine. Odluka se posebno odnosi na sredine gdje je hrvatski narod izložen svojom brojnošću i mogućnosti preglasavanja, izuzetak je u sredinama gdje su Hrvati većina, tu će stranke HNS-a ići s više listi i kandidata'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je Predsjedništvo raspravljalo i o unutarstranačkim problemima na pojedinim područjima te da je zaključeno da će uže Predsjedništvo donijeti konkretne odluke i mjere kako bi se stanje na terenu stabiliziralo, te kako bi se pristupilo ozbiljnom stranačkom i političkom djelovanju.

Foto: PR / Sjednica u Orašju

''Predsjedništvu je danas na sjednici predstavljen i novi Pravilnik o radu i sistematizaciji HDZ-a BiH, usklađen sa stranačkim potrebama, dokumentima ali i zakonskim rješenjima. Razgovarano je i o obilježavanju 30. godina HDZ-a BiH u 2020. godini koje će se posebno obilježiti u svim sredinama. Analizirajući vođene razgovore sa dužnosnicima SDA, oko provedbe izbora u Gradu Mostaru, uspostave vlasti u Federaciji BiH, izmjene strukture Vlade FBiH, te razgovore koje se odnose na izmjene izbornog zakonodavstva, Predsjedništvo HDZ-a BiH i dalje se zalaže da se nastavi intenzivan rad na pronalaženju rješenja za održavanje lokalnih izbora ove godine u Mostaru te oko izmjena Izbornog zakona, uzimajući u obzir odluke Ustavnog suda BiH i presude Međunarodnog suda za ljudska prava u Strasbourgu'', navodi se.

Predsjedništvo stranke je, kako je priopćeno, predložilo ukidanje neustavnih ministarstava u Vladi, a predložilo formiranje novih ministarstava, kao i razdvajanje već postojećih ministarstava koji imaju preopširne nadležnosti. 

''Bez zajedničke strategije i zajedničkog nastupa nema kvalitetnog odgovora na ovu problematiku, nadležne službe moraju predstaviti i sačiniti jedinstvenu državnu strategiju zaključeno je na sjednici. Predsjedništvo HDZ-a BiH pokrenulo je inicijativu za zajedničkim sastankom Predsjedništva HDZ-a BiH i HDZ-a RH u narednom razdoblju'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close