Sjednica

Predsjedništvo HDZ-a: Međunarodna zajednica uvidjela je tko čini srž podjela u BiH

"Međunarodna zajednica uvidjela je tko i što čini srž dubokih podjela u Bosni i Hercegovini te na kakav način žele dokinuti ustavni poredak ove zemlje", priopćeno je sa sjednice Predsjedništva HDZ-a.
Vijesti / Politika | 15. 09. 2021. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji događaji i orkestrirani napadi na Visokog predstavnika Schimdta demonstrirali su stvarno lice unitarističkog nacionalizma, poruka je s 25. redovite sjednice Predsjedništva HDZ-a održane u Mostaru.

"Posljednjih dana javnost je svjedočila upravo onome što se više ni koordiniranim djelovanjem političke i medijske unitarističke mašinerije, kao i dirigiranih djelovanja izvana više ne može minimizirati ni sakriti: međunarodna zajednica uvidjela je tko i što čini srž dubokih podjela u Bosni i Hercegovini te na kakav način žele dokinuti ustavni poredak ove zemlje", priopćeno je sa sjednice.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je istaknuo je kako sve političke snage treba usmjeriti u razgovore koji slijede na visokim političkim razinama te prokomentirao pismo upućeno visokim međunarodnim dužnosnicima koji su i supotpisnici Sporazuma iz Mostara o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

"Krajem rujna imamo čitav niz sastanaka i jedan jako ozbiljan kontinuitet razgovora na temu promjene Izbornog zakona. Pismo koje je jutros upućeno vrlo jasno ističe da nećemo pasti u zamku nečijeg špekuliranja brojkama koliko je Hrvata u vlasti i koliko čega hrvatskom narodu pripada", kazao je Čović.

On je istaknuo kako "sve odluke, bez iznimke, od strane svih sudova moraju biti provedene kako bi osigurali legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda kako to nalaže Ustav BiH".

Naime, na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH 'pao' je dogovor i o izvještajnim aktivnostima svih organizacija unutar stranke.

Foto: D.K. / Bljesak.info  / Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH 

HNS: Obmana iz SDA

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, u Domu HDZ-a BiH održana je i 24. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Članovi Predsjedništva HNS-a razgovarali su o aktualnim političkim događanjima, osobito kontekstu događanja koja su uslijedila nakon dolaska Visokog predstavnika gospodina Schmidta i silnih pritisaka predvodnika unitarističkog nacionalizma i politika koje zagovaraju nastavak diskriminacije i nametanja političkih predstavnika.

Razgovarali su i o političkim aktivnostima i razgovorima koji slijede oko izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH. Legitimno predstavljanje i konačno uklanjanje svih diskriminacija koje postoje u institucijama je ključni temelj svih razgovora u skladu sa svim presudama Ustavnog suda BiH i Međunarodnog suda za ljudska prava.

''Obmanjivanje javnosti kroz pokušaje „istraživanja“ koje je SDA objavila su sramotan čin tobožnjeg ukazivanja o nadpredstavljenosti Hrvata. Bosna i Hercegovina nije tržnica, niti su bošnjačke unitarističke stranke djelitelji nečijih ustavnih prava. Hrvatskom narodu nema tko šta dati, ili pokloniti, radi se o elementarnim ustavnim i zakonskim odredbama. Poseban upit za „istraživače“ i „matematičare“ je da li su tome famoznom elaboratu pobrojane i prakse lažnog nacionalnog izjašnjavanja koje se događaju prilikom apliciranja za poslove državne službe, pravosuđa i drugih tijela koje se prakticiraju. Radi se o isprobanoj matrici koje se iz sfere lažnog predstavljanja i dokidanja ustavnih prava iz Predsjedništva BiH i federalnog Doma naroda prelijevaju i u državnu službu'', objavio je Ured za informiranje HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close