Izmještanje lokacije

Predsjedništvo BiH pisat će predsjednici i premijeru RH zbog otpada

Hrvatska planira deponirati navedeni otpad u mjestu Trgovska gora koja se nalazi u neposrednoj blizini granice sa BiH
Vijesti / Politika | 22. 03. 2019. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine pisat će predsjednici i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske zbog zahtjeva da se izmjesti lokacija odlaganja i skladištenja radioaktivnog i nuklearnog otpada u općini Dvor (RH).

Naime, Hrvatska planira deponirati navedeni otpad u mjestu Trgovska gora koja se nalazi u neposrednoj blizini granice sa BiH, a Predsjedništvo je na sjednici održanoj u petak donijela zahtjev da se otpad deponira na drugoj adekvatnoj lokaciji za te namjene unutar RH, a koja nije u blizini granice sa BiH.

To je i razlog zašto će se uputiti pismo RH te će ih se, navode, na taj način obavijestiti o stavu BiH po pitanju deponiranja otpada.

Predsjedništvo BiH zadužilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH da, putem diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH, informira zemlje članice Europske unije i međunarodne organizacije koje se bave pitanjima zaštite životne sredine o navedenom pitanju i zahtjevu Bosne i Hercegovine.

Oni navode da će Predsjedništvo BiH, u okviru svoje nadležnosti, po ovom pitanju, inzistirati na punoj zaštiti svih prava koja BiH pripadaju po pravilima i normama međunarodnog prava, priopćeno je iz Službe za odnosa s javnošću Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close