Predsjedništvo BIH duboko potreseno vijestima o terorističkim napadima u Šri Lanki

Dužnosnici su otkrili da su neke od napada izveli bombaši samoubojice. Među poginulima najmanje 27 stranih državljana.
Vijesti / Politika | 21. 04. 2019. u 20:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je sućut predsjedniku Šri Lanke Maithripali Siriseni i obiteljima žrtava terorističkih napada u toj zemlji.

Navodeći je da napadi pokazuju da bezumlje ne poznaje granice, datume, nacije ili države i da borba protiv terorizma mora biti napor oko koga će se okupiti cijeli civilizirani svijet.

"Užasnut sam i duboko potresen vijestima o terorističkim napadima u Šri Lanki, posebno zbog činjenice da se sve to dešava na dan kada vjernici katoličke vjeroispovijesti proslavljaju Uskrs - praznik mira i radosti",  navedeno je u telegramu sućuti.

Dodik je izrazio najdublji sućut zbog užasnih događaja i žrtava i zamolio predsjednika Šri Lanke da izraze sućuti uputi obitelji stradalih u terorističkim napadima, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

I član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram sućuti predsjedniku Šri Lanke Maithripalu Sirisenu, osudivši terorističke napade koji su se dogodili na više lokacija.

"Vama, obiteljima žrtava i građanima Šri Lanke, upućujem iskrenu sućut povodom terorističkih napada koji su se dogodili. Danas, kada bi se trebala slaviti ljubav i nada, nažalost, Vaš narod se suočava s tragedijom. Najoštrije osuđujem ovaj kukavički čin. Nadam da će krivci, u što kraćem roku, biti uhvaćeni i najoštrije kažnjeni", navedeno je u Komšićevoj poruci.

Podsjetimo, u eksplozijama na nekoliko lokacija u Šri Lanki, uključujući crkve i hotele s pet zvjezdica, poginulo je  najmanje 207 ljudi, a ranjeno najmanje 450.

Dužnosnici su otkrili da su neke od napada izveli bombaši samoubojice. Među poginulima najmanje 27 stranih državljana. U crkvama su se u vrijeme eksplozija održavale uskrsne mise.

Vlada je uvela policijski sat.

Kopirati
Drag cursor here to close