Čekaju se informacije

Predsjedništvo BiH će zakazati izvanrednu sjednicu o migrantima

Predsjedništvo BiH zahtijeva od Vijeća ministara BiH da u roku od sedam dana dostavi informaciju o stanju u oblasti migracija, nakon čega će zakazati izvanrednu sjednicu.
Vijesti / Politika | 06. 11. 2019. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prеdsјеdništvо Bosne i Hercegovine zahtijeva od Vijeća ministara BiH da u roku od sedam dana dostavi informaciju o stanju u oblasti migracija, prenosi Anadolija.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj redovnoj sjednici izrazilo nezadovoljstvo činjenicom da Vijeće ministara BiH, iako je traženo od njega, do danas nije dostavilo informaciju te traži da se to učini u roku od sedam dana.

"Predsjedništvo BiH će po dobivanju informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH zakazati izvanrednu sjednicu Predsjedništva BiH", navodi se u priopćenju.

Između ostalog, Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Pariškog foruma mira Pascala Lamya za učešće na Drugom pariškom forumu, koji će biti održan od 11. do 13. studenog 2019. godine u Parizu. Izaslanstvo BiH će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Boruta Pahora za posjetu Republici Sloveniji 4. i 5. prosinca 2019. godine.

Također je prihvatilo poziv za učešće na panelu na visokom nivou "Perspektiva mladih u multilateralizmu" u okviru Generalne konferencije UNESCO-a, koja će biti održana 12. studenog 2019. godine u Parizu. Bosnu i Hercegovinu će predstavljati ministar civilnih poslova BiH i predsjednik Državne komisije BiH za UNESCO Adil Osmanović.

Dogovoreno je da će Predsjedništvo BiH pozvati predsjednika Republike Austrije Alexandera Van der Bellena i predsjednika Crne Gore Milu Đukanovića u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Narodne Republike Kine Xia Jinpinga upućen članovima Predsjedništva BiH za učešće na Summitu Centralne i Istočne Europe, koji će biti održan 15. i 16. travnja2020. godine u Pekingu.

Također, Predsjedništvo je usvojilo Izvještaj o izvršenju Proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za razdoblje I - VI 2019. godine.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvaćanju nekoliko sporazuma, među kojima je i sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo – Beograd – Sarajevo.

Donesena je i odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske o međunarodnom cestovnom prijevozu, kao i Sporazuma o međusobnoj znanstvenoj i tehničkoj suradnji u oblasti fizike visokih energija između Bosne i Hercegovine i Europske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN).

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o suradnji između Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i Državnog izbornog povjerenstva Republike Slovenije o suradnji u oblasti izborne administracije.

Kopirati
Drag cursor here to close