Edin Zagorčić

Predsjednik mostarskog SDP-a dao ostavku

Zagorčić je ostavku objavio na svom Facebook profilu te napisao i sedam razloga zbog čega je to uradio
Vijesti / Politika | 25. 07. 2019. u 22:25 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Mostar Edin Zagorčić podnio je ostavku na svoju funkciju te time otvorio još jedno polje podjela u najvećoj stranci bh. ljevice, piše Klix.

Zagorčić je ostavku objavio na svom Facebook profilu te napisao i sedam razloga zbog čega je to uradio. Prvi od njih je "nekorektan i ignorantski odnos rukovodstva stranke prema legalno izabranim organima Gradske organizacije.

Dalje navodi formiranje duplog izbornog štaba podržanog od predsjednika SDP-a te te izdaju gradske organizacije od nekih članova bliskih predsjedniku. Za njih Zagorčić kaže da su došli u SDP da bi kupili svoju budućnost.

Navodi kao razlog i napuštanje uglednih članova, lošu kadrovsku politiku, neodgovoran odnos prema imovini SDP-a te pogubnu financijsku politiku. Zagorčić navodi da njegova ostavka nije ne znači odlazak iz partije niti prelazak u drugi politički subjekat, piše Klix.

"Jednostavno nisam spreman dijeliti odgovornost za neostvarena prava", zaključio je.

Ostavka Edina Zagorčića na mjesto predsjednika SDP-a Mostar nastavak je dugogodišnjih podjela unutar Gradskog odbora te sukob jedne struje s predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem. Nikšić je često znao istaći da je Mostar jedna od rijetkih organizacija u kojoj je gubio unutarstranačke izbore.

Kopirati
Drag cursor here to close