Zajedno na izbore

Predsjednici ŽO HS i HDZ 1990 potpisali Izjavu o zajedničkom nastupu na izborima

U priopćenju Hrvatske stranke BiH stoji kako su stajališta ovih stranaka apsolutno podudarna i ona su u više navrata prezentirana javnosti i članstvu obje stranke.
Vijesti / Politika | 07. 04. 2018. u 15:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HS / Potpisivanje ugovora

Predsjednici županijskih odbora Hrvatske stranke BiH i HDZ 1990 Zeničko dobojske županije, Josip Krajina i Vinko Marić, potpisali su u petak navečer u Travniku Izjavu o zajedničkom nastupu na općim izborima u BiH 2018. godine.

U priopćenju Hrvatske stranke BiH  stoji kako su stajališta ovih stranaka apsolutno podudarna i ona su u više navrata prezentirana javnosti i članstvu obje stranke.

''Predsjednici ŽO Hrvatske stranke i HDZ 1990,Josip Krajina i Vinko Marić, još jednom zajednički upozoravaju kako bi se eventualnim usvajanjem izmjena Izbornoga zakona kojeg je predložio HDZ BiH, pravni i politički položaj hrvatskog naroda, koji živi na područjima Bosne, pogoršao do mjere da bi u nekim dijelovima faktički izgubio status konstitutivnog naroda. S toga županijski odbori HS i HDZ 1990 ne dvoje kako je jedini način da se stane na put toj unutarhrvatskoj diskriminaciji u režiji HDZ BiH u međusobnom povezivanju naprednih snaga, koje na pošten način žele voditi pravednu političku borbu za hrvatske interese na cijelom području BiH i zajedničkom nastupu na predstojećim izborima. U tom smislu, dvije stranke su odlučile u Zeničko dobojskoj županiji nastupiti sa zajedničkom izbornom listom'', stoji u priopćenju HS BiH.

Županijski odbori cijene kako bi čelništva HDZ 1990 i HS BiH trebali isti dogovor postići i na razini cijele BiH, pod čim podrazumijevaju i dogovor oko zajedničkoga kandidata za člana Predsjedništva BiH i to sa područja Bosne.

''Uskoro se očekuje potpisivanje identičnog dokumenta između drugih županijskih organizacija Hrvatske stranke i HDZ 1990, ali i sa drugim strankama koje su suglasne sa izjavom i žele surađivati na opstojnosti Hrvata na ovim prostorima'', navodi se u priopćenju Hrvatske stranke BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close