Ilegalne migracije

Tegeltija i Sattler o problemu s migrantima

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktualnim temama u kontekstu riješavanja problema ilegalnih migracija.
Vijesti / Politika | 20. 01. 2021. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je sa šefom Delegacije EU u BiH Johannomg Sattlerom o aktualnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regiji, s naglaskom na riješavanju posljedica izazvanih pandemijom virusa korona.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je izrazio zahvalnost Europskoj uniji na pomoći u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u BiH, kao i na angažmanu i podršci gospodarstvu koje je izuzetno pogođena ovom krizom.

Predsjedavajući Tegeltija je tijekom razgovora upoznao veleposlanika Sattlera da Vijeće ministara, uprkos izazovima sa kojima se susreće, radi na realizaciji dogovorenih mjera, te naglasio da europske integracije ostaju u fokusu rada Vijeća ministara.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktualnim temama u kontekstu prevazilaženja problema ilegalnih migracija.

Predsjedavajući Vijeća ministara je ponovio da migrantska kriza predstavlja veliki sigurnosni i humanitarni problem koji BiH ne može sama riješiti, te ponovo ukazao na važnost koordinacije i zajedničke suradnje svih sigurnosnih agencija u regiji, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close