Opa

Predsjedništvo sastančilo s predstavnicima Republike Tatarstan

Po završetku pandemije virusom korona, očekuje se intenziviranje suradnje i u području turizma i kulture, za koje postoje realni potencijal.
Vijesti / Politika | 14. 04. 2021. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se sa izaslanstvom Republike Tatarstan, koju je predvodio predsjednik Rustam Minihanov.

Sastanku su nazočili i Albert Karimov, zamjenik predsjednika Vlade i ministar industrije i trgovine Republike Tatarstan, Andrey Boginskiy, glavni ravnatelj holdinga „Helikopteri Rusije“, te veleposlanik Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov.

Sugovornici su pozdravili dobre i stabilne političke odnose i suradnju Bosne i Hercegovine i Republike Tatarstan, kao i Ruske Federacije, u čijem sastavu se nalazi Republika Tatarstan. Iskazana je namjera da se da se bilateralna suradnja nastavi razvijati na obostranu korist, posebice na ekonomskom planu.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili potporu održavanju sastanaka i posjeta na visokoj razini, kao što je posjet visokog izaslanstva Republike Tatarstan, koji će intenzivirati trgovinsku i ekonomsku suradnju dviju zemalja. Posebna pozornost je posvećena industrijskoj suradnji.

Ovom prigodom je pružena potpora zaključivanju sporazuma o tehnološkoj suradnji i suradnji u području zračnog saobraćaja, kako bi se olakšale investicije i konkretizirali razvojni projekti.

Po završetku pandemije virusom korona, očekuje se intenziviranje suradnje i u području turizma i kulture, za koje postoje realni potencijal.

Sugovornici su pružili potporu i univerzitetskoj suradnji, kao vidu jačanja bilateralne suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Tatarstan.

Govoreći o vanjskoj politici BiH, članovi Predsjedništva BiH su ponovili potpunu i jedinstvenu opredijeljenost prema članstvu u EU i interes za razvitak prijateljskih odnosa sa državama izvan granica EU. Sugovornici su se složili da treba iskoristiti sve mogućnosti za intenziviranje suradnje u svim područjima od zajedničkog interesa za Bosnu i Hercegovinu i Republiku Tatarstan, priopćeno je iz Predsjedništva.

Kopirati
Drag cursor here to close