Okružno tužiteljstvo

Predmet “Dragičević” će biti dostavljen Državnom tužiteljstvu na uvid

Aktivisti grupe “Pravda za Davida” traže potpuno preuzimanje predmeta “Dragičević” od strane Državnog tužiteljstva, smatrajući banjalučko Okružno tužiteljstvo odgovornim za nepostojanje adekvatne istrage o ubojstvu Davida Dragičevića.
Vijesti / Politika | 02. 03. 2021. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predmet koji se odnosi na stradanje mladića Davida Dragičevića u ožujku 2018. godine bit će dostavljen Državnom tužiteljstvu na uvid, potvrdilo je banjalučko Okružno tužiteljstvo, ispred kog su se danas okupili građani i aktivisti grupe “Pravda za Davida”, poručujući da će dolaziti svakog dana dok se predmet ne poduzme.

Aktivisti grupe “Pravda za Davida” traže potpuno preuzimanje predmeta “Dragičević” od strane Državnog tužiteljstva, smatrajući banjalučko Okružno tužiteljstvo odgovornim za nepostojanje adekvatne istrage o ubojstvu Davida Dragičevića.

''Dokle god ne predaju predmet Tužiteljstvu BiH, mi ćemo ovdje biti svaki dan od 12 do 12:30 sati. Nadamo se da će to za prvu fazu biti na uvid, a da će kasnije Tužiteljstvo BiH preuzeti taj predmet. Ono što opravdano sumnjamo u ovom predmetu da se događa, to je zataškavanje ubojstva Davida Dragičevića'', rekao je Ozren Perduv iz grupe “Pravda za Davida”.

Aktivisti “Pravde za Davida” napominju da prebacivanje predmeta, ako do toga dođe, ne znači i skidanje odgovornosti s onih koji su, kako tvrde, do sada sprečavali i ometali istragu.

U banjalučkom Okružnom tužiteljstvu potvrdili su za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) da će predmet “Dragičević” dostaviti na uvid Državnom tužiteljstvu. Ranije su za BIRN BiH u ovom tužiteljstvu rekli da su oni stvarno i mjesno nadležni za predmet “Dragičević”.

Tužiteljstvo BiH je 22. veljače 2020. godine Okružnom tužiteljstvu Banja Luka predalo zahtjev za dostavljanje predmeta na uvid.

David Dragičević nestao je 18. ožujka 2018. godine. Njegovo tijelo pronađeno je na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banja Luci 24. ožujka. Prvobitna istraga tvrdila je da je smrt nastala utapanjem bez elemenata kaznenog djela. Tri mjeseca kasnije, banjalučko Okružno tužilaštvo je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv N.N. osoba zbog ubojstva Davida Dragičevića. Istraga za sada nije otkrila počinitelje.

Kopirati
Drag cursor here to close