SDA najavila pobjedu

Predizborni skup u Vrapčićima: SDA ostaje na braniku Mostara

Na predizbornom skupu u Vrapčićima SDA najavila ubjedljivu pobjedu
Vijesti / Politika | 30. 09. 2018. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sali sportske dvorane u Vrapčićima, održan je predizborni skup Odbora gradskog područja Sjever Stranke demokratske akcije. Na skupu su predstavljeni kandidati SDA Hercegovačko-neretvanske županije za sve nivoe vlasti. Naglašena je važnost izlaska na izbore 07.10., podrške listi SDA, te izbora Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

SDA treba očuvati vertikalu vlasti!

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Edin Mušić govorio je o brojnim makro projektima koji su pokrenuti zahvaljujući ustrajnom radu kadrova Stranke demokratske akcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na svim nivoima. Među njima je i ponovno pokretanje projekta koji je dugo stajao, najveće post-ratne investicije na ovom području – Vjetroparka u Podveležju, osiguranje sredstava za izgradnju ceste Stolac – Neum, te osiguranje sredstava za nastavak izgradnje autoputa. Mušić se također osvrnuo na niz ostvarenih projekata u lokalnim zajednicama na širem području Mostara te podsjetio na presudnu važnost vertikale vlasti: „U ovom mandatnom periodu trebamo napraviti važne korake. Za to trebamo imati vertikalu vlasti. Od člana predsjedništva sve do naših kantonalnih vlada.“    

Osvrćući se na pitanje Grada Mostara, Edin Mušić je naglasio ozbiljnost političke borbe za Mostar i poručio da SDA ostaje na braniku Mostara, bez obzira na brojne pritiske:  „Mi Mostar čuvamo iznutra. Čuvamo ga sa nivoa Županije. Čuvamo ga sa nivoa Federacije.“  

''Vrlo je bitno da lista za Državni parlament ima predstavnika iz Mostara, iz Hercegovačko-neretvanske županije ispred Stranke demokratske akcije jer se u narednom mandatu rješava status Grada Mostara, a to samo ljudi iz SDA, sa ovih područja znaju kako treba uraditi.'', poručio je Predsjedavajući Skupštine HNŽ u aktualnom mandatu i nositelj županijske liste SDA, Šerif Špago.  
Špago je podsjetio da su kadrovi SDA uspjeli stabiliziratti Hercegovačko-neretvansku županiju koja je 2014. bio pred bankrotom i dovesti ga do toga da je treći po razvijenosti u FBiH.   

Narodu treba uvjerljiva pobjeda Stranke demokratske akcije!

Kratkim obraćanjem, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar, te kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Salem Marić, pozvao je prisutne da glasaju za Stranku demokratske akcije na svim nivoima i gospodina Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, priopćeno je iz SDA.  
Kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Zijat Mušić je rekao da Stranci demokratske akcije na predstojećim izborima treba uvjerljiv pobjeda, a ne samo pobjeda, kako bi se mogao nastaviti rad bez opstrukcija i dovršiti započete projekte: ''Nije isto pobijediti i dobiti tri ministra u vladi sa nekom koalicijskom strankom i dobiti šest ministara u vladi, što je polovina.''.        

''Mi nemamo dilema za koga glasovati'', poručio je predsjednik Odbora gradskog područja SDA Mostar Sjever, Mensud Turkić, i dodao: ''Vas bih zamolio da svojim susjedima, prijateljima i poznanicima prenesete da ne daju glas za male stranke za koje u startu znaju da neće preći izborni prag, jer su ti glasovi – bačeni glasovi''.   

Snažna i ekonomski stabilna BiH je misija SDA

Počasna konzulica BiH u Australiji i kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Đemila Gabrijel, podsjetila je na ulogu SDA u promociji BiH u inozemstvu: ''Ime Bosne i Hercegovine u Australiji je jedno od najvećih imena. Nisam to ja sama uradila, to je uradila SDA sa svim Bošnjacima u Australiji. Kako smo to uradili, tako ćemo sad da izađemo na izbore i pobijedimo na svim nivoima vlasti.''

Kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Nerma Čolaković-Prguda je podvukla kako je misija SDA snažna i ekonomski stabilna BiH gdje će svaki pojedinac imati priliku da se obrazuje i radi. Prisutnima su se obratili i kandidati za Skupštinu HNŽ koji dolaze ispred odbora Mostar Sjever SDA: Džafer Alić, Nermana Bubalo, Alija Šunje i Mirsad Brekalo. Na skupu je poručeno da, svaki put kada je bila jaka SDA, jaka je bila i Bosna i Hercegovina, te da su kadrovi Stranke demokratske akcije dokazani borci za državu.   

Članovi i simpatizeri Stranke demokratske akcije, te svi građani, pozvani su na središnji predizborni skup SDA koji će biti održan u ponedjeljak, 01.10. u 20. sati., u sportskoj dvorani USRC „Mithad Hujdur Hujka“.                           


 

Kopirati
Drag cursor here to close