Što nas to očekuje?

Poznat dnevni red prve sjednice Vijeća ministara

Na stolu će se naći i nacrt ugovora o financiranju središnjeg dijela Koridora Vc
Vijesti / Politika | 27. 12. 2019. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prvoj sjednici novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja će se održati u ponedjeljak, nalazit će se 12 točaka dnevnog reda.

Prve dvije točke predloženoga dnevnog reda bit će prijedlog odluke o imenovanju predsjedatelja, zamjenika predsjedatelja i članova Odbora za unutarnju politiku te ekonomiju Vijeća ministara.

Vijeće će potom donijeti zaključak o imenovanju predstavnika BiH u međunarodnim financijskim institucijama poput Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Europske banka za obnovu i razvoj.

Pročitajte još

Na stolu će se naći i nacrt ugovora o financiranju središnjeg dijela Koridora Vc, konkretno izgradnje dionice autoceste Poprikuše – Nemila i Tarčin - Ivan između BiH i Europske investicijske banke, s Osnovama za zaključivanje navedenog ugovora. Predlagač nacrta je Ministarstvo financija i trezora BiH.

Ministri će donijeti i prijedlog odluke o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za razdoblje siječanj - ožujak 2020. godine, kao i odluku o izmjeni Odluke o uvjetima, kriterijima i načinu korištenja godišnjeg odmora za zaposlenike i druge proračunske korisnike u bh. Institucijama

Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta izgradnje graničnog prijelaza Bratunac – Ljubovija bit će i temom diskutiranja, a primit će se i informacija Uprava za neizravno oporezivanje BiH o projektu izgradnje graničnog prijelaza Svilaj.

Na prijedlog Predsjedatelja Vijeća ministara BiH donijet će se Zajednička socioekonomska reforma za razdoblje 2019. – 2022., te prijedlog zaključka u vezi s ranije dostavljenim materijalima Glavnom tajništvu Vijeća ministara.

Značajan je i prijedlog zaključka o potrebi otvaranja za javnost sjednica Vijeća ministara BiH, kao i zaključak o broju primjeraka i načinu dostave materijala u Generalnom tajništvu Vijeća.

Za kraj sjednice, stoji u predloženom dnevnom redu, planirana su tekuća pitanja 'krnjeg' Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close