Vatra kod mostara

Požar iznad HE Salakovac gori već tri dana

Vijesti / Politika | 19. 07. 2015. u 08:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već treći dan je aktivan požar iznad HE Salakovac na desnoj obali Neretve. Gori nepristupačan teren, trava, nisko raslinje i na nekim mjestima šuma. Požar se širi prema selu Vituša koje je nenaseljeno.

Inače, u protekla 24 sata na području Mostara, Čapljine, Stoca i Konjica zabilježeno je više požara, priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Na području Mostara, vatrogasci su intervenirali u Sretnicama gdje je gorila trava i nisko raslinje te u Malom Polju (iznad Blagaja) gdje je gorila šuma.

Požar je također registriran u Sutini, Bafo naselju i u Rodoču gdje je gorila trava i nisko raslinje, dok je u ul. Hamida Vuka gorio automobil, a u naselju Sjeverni Logor gorila je trava.

Požar iznad HE Salakovac je aktivan, gori niska šuma i raslinje na nepristupačnom terenu iznad pruge.

Na području Čapljine požar je zabilježen u Zvirovićima te od Bobanova prema kanjonu Bregave gdje je gorila trava i nisko raslinje.

Djelovanjem vatrogasaca na krak požara koji je pošao prema Grliću u potpunosti je ugašen. Požar je bio aktivan 3 dana na području Male Gradine i Crnog Brda.

Također, požari su zabilježeni na Bivolju Brdu, Gabeli, Strugama, Čeljevu, Višićima te u blizini Šurmanaca.

Od 20,10 do 23,10 sati vatrogasci su obišli požarišta u kanjonu rijeke Bregave, gdje je požar na pojedinim mjestima aktivan.

Na području Stoca od 22,30 do 02,00 sati izbilo je pet požara u mjestima Poplat-Gradina, Poplat-Bovan, Kruševo, Bačnik i Drenovac (na dva mjesta), gdje je gorila trava i nisko raslinje.

Također, ugašen je šumski požar koji je izbio 16. srpnja u 18 sati na lokaciji Rogojevac-Habatnice.

Vatrogasci su na području Konjica lokalizirali šumski požar (borovina) iznad željezničke pruge u Ovčari. Požar je bio aktivan od 17. srpnja, a na pojedinim mjestima ima dima gdje još dogorjevaju panjevi, navodi se u priopćenju Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close