Tko je kriv?

Povjerenstvo se obrušilo na medije

''Pozivamo sve aktere u izbornom procesu da činjenice i dokaze o eventualnom kršenju zakona dostave nadležnim institucijama'', navodi se u priopćenju SIP-a BiH.
Vijesti / Politika | 17. 10. 2018. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH objavilo je danas da odluke donosi samo i isključivo na osnovu činjenica i dokaza, a ne na osnovu ''populističkih izjava nekompetentnih pojedinca''.

''Pozivamo sve aktere u izbornom procesu da činjenice i dokaze o eventualnom kršenju zakona dostave nadležnim institucijama'', navodi se u priopćenju SIP-a BiH.

Dodaje se da je u javnosti već mjesecima, a ovih dana pojačano, prisutna ''nezapamćena propaganda koja ima za cilj dezinformiranje javnosti, zastrašivanje institucija koje provode zakone, rušenje ugleda domaćih institucija i međunarodnih organizacija pa i ugrožavanje fizičke sigurnosti članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH''.

''Propagandu vode pojedini mediji, pojedini politički subjekti i pojedini članovi akademske zajednice iznoseći paušalne i neodgovorne ocjene koje nisu u skladu ni s kakvim standardima i kodeksima ponašanja'', navedeno je iz SIP-a BiH.

Istodobno, predsjednik SIP-a BiH Branko Petrić izjavio je kako je jutros u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu počelo brojanje glasačkih listića iz inozemstva pristiglih u 64.000 glasačkih paketa.

Petrić je na današnjoj sjednici SIP-a istakao da je brojanju glasova iz inozemstva prethodila detaljna verifikacija pristiglih glasačkih paketa iz inozemstva.

''Brojanje radi 16 timova i očekujemo da ovaj posao bude završen u nekoliko dana'', dodao je Petrić.

Petrić očekuje da će SIP za nekoliko dana utvrditi i objaviti rezultate ovogodišnjih općih dana, nakon čega počinju teći druge procedure.

Kopirati
Drag cursor here to close