Šta sad?

Povjerenstvo ne želi Božovića za ministra

Božović, koji je predložen u ime Demokratskog narodnog saveza, prošao je i potrebne provjere Agencije za istrage i zaštitu BiH.
Vijesti / Politika | 03. 01. 2020. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Vijeća ministara danas nije dala preporuku za potvrđivanje imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Na današnjoj sjednici u Sarajevu četiri člana povjerenstva su bila za davanje preporuke, četiri protiv i dva suzdržana. Mišljenje komisije nije obvezujuće za Zastupnički dom Parlamenta BiH.

Srna podsjeća kako je Središnje izborno povjerenstvo objavilo 18. prosinca da je utvrđeno da Božović ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Božović, koji je predložen u ime Demokratskog narodnog saveza, prošao je i potrebne provjere Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Zastupnički dom potvrdio je 23. prosinca imenovanje ostalih ministara u Vijeću ministara, a Božovićevo potvrđivanje prolongirano je jer do sjednice nisu bile završene neophodne provjere u SIPA-i.

Kako izvještavaju pojedini mediji, na sjednici povjerenstva koje je ''provjeravalo'' Božovića, bilo je vrlo burno.

Podsjećamo, Božovića je bivša uposlenica Fonda za povratak Bosne i Hercegovine optužila za mobing i zlostavljanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close