Tender

Povjerenstvo kaže da nisu nestale tone listića i traži nove

Za provođenje ovogodišnjih općih izbora u proračunu BiH namijenjeno je oko 8,5 milijuna KM, a najveći dio ove svote predviđen je za naknade biračkim odborima - oko četiri milijuna KM.
Vijesti / Politika | 03. 04. 2018. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je objavila tender za nabavku glasačkih listića za ovogodišnje opće izbore, koji će biti održani prve nedjelje listopada.

Procijenjena ukupna vrijednost tendera koji obuhvata usluge tiskanja i pakiranja glasačkih listića iznosi 1,1 milijun KM, bez PDV-a.

Tenderom, koji je objavljen na internetskim stranicama Povjerenstva, predviđeno je da tiskani materijal bude zaštićen od krivotvorenja i da nakon tiska bude isporučen u skladište Povjerenstva u Istočnom Sarajevu.

Zainteresirani za sudjelovanje u ovoj javnoj nabavci ponude mogu slati do 15. svibnja, a Središnje izborno povjerenstvo BiH će među ponudama izabrati ekonomski najpovoljniju.

Za provođenje ovogodišnjih općih izbora u proračunu BiH namijenjeno je oko 8,5 milijuna KM, a najveći dio ove svote predviđen je za naknade biračkim odborima - oko četiri milijuna KM.

Od ostatka sredstava bit će financirano tiskanje glasačkih listića, distribucija i prijevoz izbornog materijala biračima koji glasuju putem pošte, informativne kampanje, rad glavnog centra za brojanje, naknade za osobe koje će biti zaposlene u Tajništvu Povjerenstva na određeno vrijeme i po ugovoru o djelu, te druge aktivnosti u vezi a organiziranjem i provođenjem izbora.

Inače, Središnje izborno povjerenstvo priopćio je kako odbacuje kao neistinite tvrdnje koje se plasiraju u javnosti o ''nestanku više od 35 tona glasačkih listića''.

''Portal koji je plasirao takve informacije nije zasnovao svoje tvrdnje na službenom dokumentu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, odnosno Izvještaju povjerenstva o stanju u Skladištu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH broj 07-2-50-2-164-8/14 koji je jednoglasno usvojen na 18. sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH održanoj 24.4.2014. godine. Utvrđivanje činjeničnog stanja u Skladištu SIP-a BiH je provedeno na zahtjev upravo Središnjeg izbornog povjerenstva BiH a zbog preseljenja skladišta na drugu lokaciju'', navodi SIP.

Tvrdi se kako je riječ o lažnoj priči da su u medijima su zlonamjerno izvučeni iz konteksta i plasirani samo pojedini dijelovi Izvještaja o izvršenoj reviziji.

Kopirati
Drag cursor here to close