Bevanda o vlasti

Povjerenje se lako ruši

Bevanda je rekao kako bez povjerenja i napora nema napretka te da je potrebna sinergija u ovom procesu.
Vijesti / Politika | 22. 10. 2019. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo što se sad događa stavlja vrhunac demokracije, a to su izbori, jednostavno ih poništava i smatra nepotrebnim'', prokomentirao je u Mostaru Vjekoslav Bevanda, ministar financija BiH, jednogodišnji zastoj u formiranju vlasti.

Rekao je kako bez povjerenja i napora nema napretka te da je potrebna sinergija u ovom procesu.

''Povjerenje se lako ruši, jedan krivi potez i ono se naruši'', rekao je Bevanda i dodao kako se nada da će ''naći jednu sinergiju da sve pretočimo u bolje sutra''.

Naime, Bosna i Hercegovina nakon više od godinu dana nema vlast na državnoj razini niti na razini Federacije BiH. U pojedinim kantonima vlast je tek nedavno uspostavljena a najavljeni su i pregovori HDZ-a BiH i SDA na kojima će se najvjerojatnije govoriti o federalnoj razini vlasti.

Ona bi pak mogla biti još veći izazov od one državne budući da hrvatska strana inzistira na izmjenama Izbornog zakona, a bošnjačka strana tvrdi kako je to previsoko dignuta ljestvica. Istodobno, čekaju se i pomaci u Gradu Mostaru koji bi trebao birati vlast na lokalnim izborima sljedeće godine. Naravno, ako se o tome dogovarači dogovore.

Kopirati
Drag cursor here to close