Tko bude protiv, više nije u SDA

Povjerenstvo SDA TŽ podržava premijera Gutića i rad Vlade TŽ

Naglasio je, da će oni koji budu danas glasovali za smjenu Vlade, automatski biti isključeni iz SDA
Vijesti / Politika | 17. 02. 2018. u 16:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo Županijskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanske županije (ŽO SDA TŽ) podržava premijera TŽ Begu Gutića i dosadašnji rad Županijske vlade, poručeno je s izvanredne konferencije za medije KO SDA TŽ, koja je organizirana zbog hitnog zasjedanja najvišeg zakonodavnog tijela - Skupštine Tuzlanske županije.

Povjerenik SDA za TŽ-a Amir Fazlić ocijenio je da je hitna sjednica Skupštine TŽ, na kojoj se razmatra smjena Županijske vlade, destabilizacija ovog kantona, navodeći da je premijer TŽ s vladom na čijem je čelu napravio dobre rezultate.

''Oni koji misle na dobrobit građana Tuzlanske županije trebaju dobro razmisliti o današnjim potezima koji će uslijediti", poručio je Fazlić.

 Naglasio je, da će oni koji budu danas glasovali za smjenu Vlade, automatski biti isključeni iz SDA, tvrdeći da je grupa poslanika u Skupštini TŽ prekršila Statut SDA, dodavši da će u općinskim odborima biti uvedena povjereništva.

 Premijer Tuzlanske županije Bego Gutić govoreći o zahtjevu za smjenu Vlade TŽ poručio je, da se o povjerenju županijskoj vladi može jedino raspravljati na sjednicama redovnog karaktera, a ne na hitnoj kao što je to danas događa.

Ocijenio je da sjednica zakonodavnog tijela TŽ nije sazvana u skladu s Ustavom Federacije BiH, Ustavom TŽ i Poslovnikom o radu Skupštine TŽ, tvrdeći da će zatražiti ocjenu ustavnosti današnjeg zasjedanja Skupštine TŽ.

Smatra da je sve što se danas događa vezano za Vladu TŽ obračun poslanika u Federalnom parlamentu  Mirsada Kukića sa SDA.

Istaknuto je da je cilj današnje sjednice isključivo smjena županijskog premijera Gutića.

Kopirati
Drag cursor here to close