Sultan

Potvrđeno: Erdogan dolazi radno, a ne službeno

Turski veleposlanik u BiH Haldun Koc je u ponedjeljak navečer lokalnim medijima u Sarajevu potvrdio kako će Erdogan doći 20. svibnja.
Vijesti / Politika | 08. 05. 2018. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine potvrdilo je u utorak kako je zaprimilo službenu obavijest o posjetu predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana tijekom svibnja, o čemu se do sada samo nagađalo.

U kratkom priopćenju iz Ministarstva vanjskih poslova BiH navode kako je najava Erdoganova dolaska u ponedjeljak stigla iz turskog veleposlanstva u Sarajevu te kako je riječ o radnom posjetu šefa turske države.

"Informacija je proslijeđena Predsjedništvu Bosne i Hercegovine kao tijelu nadležnom za komunikaciju s tijelima drugih zemalja u rangu šefa države", stoji u priopćenju, bez preciziranja detalja ali i datuma najavljenog posjeta, prenijela je Hina.

Turski veleposlanik u BiH Haldun Koc je u ponedjeljak navečer lokalnim medijima u Sarajevu potvrdio kako će Erdogan doći 20. svibnja.

On je također pojasnio kako je riječ o radnom, a ne službenom posjetu.

Video: Koç : Posjeta predsjednika Erdoğana ranije je planirana

Kazao je i kako je posjet ranije planiran za lipanj, no pomaknut je za svibanj "zbog novih zbivanja u Turskoj", čime je očevidno aludirao na izvanredne predsjedničke i parlamentarne izbore koji bi se u toj zemlji trebali održati 24. lipnja.

Iako je veleposlanik Koc inzistirao na tvrdnji kako Erdogan dolazi prije svega zbog razgovora o gospodarskim temama i učvršćenju odnosa između BiH i Turske, najavljeni posjet turskog predsjednika Sarajevu dospio je u središte pozornosti zbog najave kako će on 20. svibnja upravo u glavnom gradu BiH održati najveći predizborni miting za tursku dijasporu u Europi.

Pretpostavlja se kako će taj susret biti upriličen u olimpijskoj dvorani Zetra koja može primiti desetak tisuća posjetitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close