U Berlin

Zvizdić putuje na konferenciju Macrona i Merkel

Za njemačku kancelarku i francuskog predsjednika, kako se navodi, od velikog značaja je stabilnost i dobar razvoj ove regije
Vijesti / Politika | 22. 04. 2019. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron 29. travnja u Berlinu će organizirati konferenciju na koju su pozvani dužnosnici balkanskih država, izvijestili su njemački mediji.

Kako je potvrđeno za novinsku agenciju Patria iz BiH putuje samo Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, koji je već i primio poziv. Za njemačku kancelarku i francuskog predsjednika, kako se navodi, od velikog značaja je stabilnost i dobar razvoj ove regije. Na balkanskoj konferenciji u Berlinu u fokusu zanimanja bit će odnosi Srbije i Kosova.

Stoga ne čudi da su iz Srbije i Kosova pozvani i predsjednici i premijeri. Tako će u Berlin putovati i Aleksandar Vučić i Hashim Thaci, te premijeri Ana Brnabić i Ramush Haradinaj.

Iz Hrvatske na ovu značajnu konferenciju putuje premijer Andrej Plenković, kao i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

Albaniju će zastupati premijer Edi Rama, a Sloveniju premijer Marjan Šarec. Iz Crne Gore u Berlin putuje predsjednik ove zemlje Milo Đukanović. Konferenciji u Berlinu prisustvovat će i predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker, kao i visoka predstavnica EU za sigurnosnu politiku Federica Mogherini.

Kopirati
Drag cursor here to close