Sud BiH

Potvrđena prvostupanjska presuda u predmetu Nikola Zovko i drugi za ratni zločin

Žalba Tužiteljstva Bosne i Hercegovine se odbija kao neosnovana, pa se presuda Suda Bosne i Hercegovine od 19.07.2017. godine potvrđuje.
Vijesti / Politika | 05. 02. 2018. u 15:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Odjela I za ratne zločine Apelacijskog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine u krivičnom predmetu protiv optuženih Nikola Zovko, Petar Krndelj, Krešo Rajič i Ivica Čutura nakon održane sjednice vijeća Apelacijskog odjeljenja, donijelo je presudu kojom se žalba Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, odbija kao neosnovana, pa se presuda Suda Bosne i Hercegovine od 19.07.2017. godine potvrđuje.

Prvostupanjskom presudom Suda BiH optuženi Nikola Zovko, Petar Krndelj, Krešo Rajič i Ivica Čutura oslobođeni su optužbe za točke I, II i III izmijenjene optužnice, da su počinili, i to: optuženi Nikola Zovko krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, Petar Krndelj krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, Krešo Rajič krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i Ivica Čutura krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Protiv te presude žalbu je uložilo Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona te pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, s prijedlogom da vijeće Apelacijskog odjeljenja Suda BiH u cijelosti uvaži žalbu kao osnovanu, ukine prvostupanjsku presudu u cijelosti i održi pretres.

Na navedenu žalbu odgovore su dali branitelji svih optuženih, suglasno predlažući da Apelacijsko vijeće odbije žalbu Tužiteljstva kao neosnovanu i u cijelosti potvrdi prvostupanjsku presudu.

Sjednica Apelacijskog vijeća održana je 16. siječnja, na kojoj je tužitelj ukratko izložilo žalbene razloge, te su izneseni i odgovori na izjavljene žalbe, priopćeno je iz Suda BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close