SNSD

Radovan Višković mandatar za sastav Vlade RS-a

Sjednici su nazočili lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednica Željka Cvijanović, glavni tajnik Luka Petrović i ostalo rukovodstvo stranke.
Vijesti / Politika | 13. 11. 2018. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni stožer SNSD-a odlučio je na sjednici u utorak da prijedlog ove stranke za mandatara za sastav Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, javlja RTRS.

Sjednici su nazočili lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednica Željka Cvijanović, glavni tajnik Luka Petrović i ostalo rukovodstvo stranke.

Glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević rekao je na konferenciji za medije da je na sjednici razmatran izborni rezultat SNSD-a i da je ova stranka izuzetno zadovoljna ostvarenim rezultatima.

Kovačević je istaknuo da je SNSD ispunio sve zacrtane ciljeve, podsjetivši da su kandidati ove stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, i predsjednika Srpske, Željka Cvijanović, ostvarili pobjedu. On je podsjetio da je ova stranka osvojila najviše mandata za NSRS i najviše mandata za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

Video: Višković mandatar Vlade RS

''SNSD ostaje uvjerljivo najveća politička stranka u Republici Srpskoj, a u ovom mandatu još snažnija. SNSD je najjača politička stranka iz Srpske na razini BiH i najjača politička stranka u BiH'', poručio je Kovačević.

On je naveo da će ova stranka, nakon procesa formiranja vlasti u Srpskoj i na razini BiH, krenuti u detaljnu analizu izbornih rezultata u svim lokalnim odborima SNSD-a i da će na osnovu te analize imati određene reakcije za svaki pojedinačni općinski odbor.

Kovačević je rekao da je Izvršni stožer donio smjernice za razgovore sa svim koalicionim partnerima.

''Vjerujemo da će dio skupštinske većine u ovom mandatu, uz SNSD biti DNS, SP, Ujedinjena Srpska, a vjerujemo i NDP, kao i grupa Obrena Petrovića'', naveo je Kovačević.

On je podsjetio na razgovore sa koalicijskim partnerima i izrazio uvjerenje da će Srpska uskoro dobiti novu Vladu.

Podsjećamo, u utorak su počeli sastanci funkcionara SNSD-a, predvođenih predsjednikom stranke, sa čelnicima SP-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske.

Nakon sastanka rukovodstva SNSD-a i SP-a, Kovačević je izjavio da ove dvije stranke ostaju koalicijski partneri i u sljedeće četiri godine, piše RTRS.

Socijalisti ostaju u koaliciji s SNSD-om

Socijalistička partija ostaje u koaliciji s SNSD-om, rečeno je nakon sastanka u utorak izaslanstava dvaju stranaka, koje su predvodili predsjednici partija Petar Đokić i Milorad Dodik. 

Potvrđeno je i da će socijalisti podržati SNSD-ov prijedlog da za mandatara za sastav nove vlade RS-a bude imenovan potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković. 

''SP će ostati jedan od najpouzdanijih partnera SNSD-a'', rekao je glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević. 

Osim sa socijalistima, izaslanstava SNSD-a predvođena Dodikom tijekom utorka će razgovarati i s predstavnicima DNS-a i Ujedinjene Srpske. 

Radi se o strankama koje će biti zastupljene u novoj vladi, koja bi trebalo da bude formirana, nakon što novoizabrana entitetska predsjednica Željka Cvijanović 19. studenog položi zakletvu i službeno preuzme dužnost te predloži mandatara za sastav nove Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close