Uvijek po medijima

Potkivanje: Osumnjičeni Pandža i Alešević, Tužiteljstvo istragu okreće i na medije

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine nastavlja postupak istrage i u istom predmetu će, nakon donošenja tužilačke odluke, javnost biti informirana.
Vijesti / Politika | 19. 06. 2019. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom da je javno objavljena snimka na jednom internet portalu, dana 21.5.2019. godine, a koji su prenijeli i drugi portali i mediji, prouzrokovala veliko zanimanje javnosti, Tužiteljstvo BiH je hitno poduzelo niz istražnih radnji s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja i osoba koji se navode u medijskim izvještajima, navodi se u priopžćenju Tužiteljstva BiH povodom afere 'Potkivanje'.

U konkretnom predmetu istrage, provođenjem istražnih radnji, prikupljeni su dokazi i donesena je naredba o provođenju istrage kojom su obuhvaćeni osumnjičeni Marko Pandža i Nermin Alešević zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 217. KZ-a BiH (primanje dara ili drugih oblika koristi) i 218. KZ-a BiH (davanje dara i drugih oblika koristi), a osumnjičeni Alešević i za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje iz člana 155. KZ-a RS.

U navedenom predmetu saslušan je veći broj svjedoka, među kojima i predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine nastavlja postupak istrage i u istom predmetu će, nakon donošenja tužilačke odluke, javnost biti informirana.

''Također priopćavamo, s obzirom da su u posljednje vrijeme prisutni svakodnevni i intenzivni pritisci na rad VSTV-a BiH, Tužiteljstva BiH, odnosno pravosuđa Bosne i Hercegovine u cjelini, a koji pritisci u određenoj mjeri već počinju ometati redovni rad pravosuđa, da je Tužiteljstvo BiH formiralo predmet gdje će se sa dužnom pažnjom i u skladu sa zakonom ispitati motivi i razlozi osoba koje putem medija šalju javnosti takve negativne poruke o radu pravosuđa s ciljem destabilizacije pravosudnog sustava. Također naglašavamo da se svi predmeti moraju rješavati institucionalno i u skladu sa zakonom'', navelo je Tužiteljstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close