Dr. Dragan Čović u Melbourneu

Posljednji dan radne posjete Australiji

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se u Melbourneu s izaslanstvom Parlamenta Savezne države Viktorije, te izaslanstvom Sveučilišta u Melbournеu
Vijesti / Politika | 08. 11. 2017. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjeg dana radnog posjeta Australiji predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se s izaslanstvom Parlamenta Savezne države Viktorije, predvođenim predsjednikom Parlamenta g. Bruceom Atkinsonom.

Na susretu je bilo riječi o sveukupnim odnosima BiH i Australije, za koje je usuglašeno kako su dobri, ali kako postoji prostor za unapređenje, posebice u područjima obrazovanja i turizma.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je informirao nazočne o napretku BiH kada su u pitanju euroatlantske integracije, te o očekivanjima australske potpore pristupanju BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji. Kazao je kako će prijam BiH u Svjetsku trgovinsku organizaciju biti dodatni način učvršćivanja odnosa BiH i Australije.

Inga Peulich, izaslanica Parlamenta Viktorije, porijeklom iz BiH, zahvalila se predsjedatelju Predsjedništva BiH dr. Čoviću na dolasku u Australiju, te istaknula kako je ovaj posjet dodatno približio naše dvije zemlje.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović susreo se i s izaslanstvom Sveučilišta Melbourne, predvođenim prof. dr. Ivanom Marušićem s Fakulteta strojarstva, i razgovarao o razmjeni obrazovnih iskustava i uspostavi suradnje ovog sveučilišta sa sveučilištima u BiH.

Kazao je kako akademska zajednica BiH želi pružiti svojim studentima dodatne mogućnosti obrazovanja i širenja vidika, te kako smatra da bi suradnja sa Sveučilištem u Melbournu, jednim od najpriznatijih u svijetu, bila izvrsna prigoda za to.

Kopirati
Drag cursor here to close