Vučić i Dodik

Poruka iz Beograda: Dayton je jedino moguće rješenje

Dodik je poručio da je Dayton već promijenjen optužujući međunarodnu zajednicu i nazivajući visoke predstavnike "monstrumima i kretenima".
Vijesti / Politika | 17. 01. 2020. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Niko drugi, niti dva naroda mogu jednom narodu da nametnu nikakve planove nove, nikakve ideje niti bilo tko sa strane može činiti nešto bez suglasnosti sva tri naroda'', rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon susreta s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Naveo je kako će prihvatiti svaki dogovor tri naroda u BiH te da je Daytonski sporazum povijesno važan i jedino moguće rješenje. Sve nove ideje mogu proći samo uz suglasnost svih naroda, dodao je.

''Razgovarali smo o očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. To je sporazum od povijesnog značaja i jedino moguće rješenje u kojim su svi gubili, ali i svi dobivali. Rekao sam, što se pozicije Republike Srbije tiče da ćemo prihvatiti dogovor tri naroda'', rekao je.

Dodik je poručio da je Dayton već promijenjen optužujući međunarodnu zajednicu i nazivajući visoke predstavnike "monstrumima i kretenima".

''Naša prava su zapisana u Ustavu BiH i mi primarno podržavamo Ustav, a ne da poštujemo dekadentnu volju visokih predstavnika i raznih imbecila koji su nam tamo upravljali društvom u proteklih 20 godina. Bezvezne se zaigravaju, nije im to politička pamet uopće pričati na tu temu. Međunarodna konfiguracija je promijenjena, unutarnja je promijenjena, regionalna je promijenjena, to što nisu uspjeli dobiti te 1995. godine, to je neka druga priča. Ja mislim da su dobili i previše. Te 1995. godine mi uopće nismo trebali ostati u BiH, ali eto ostali smo. Mrcvarimo se tamo i nikako da krene nikome. Treba da se usmjerimo na mir i stradanju i da rješavamo velike probleme'', poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close