Dosjetljivo, nema šta!

Političari u BiH se i ''vješaju'' zbog vlasti

Aktualni zenički gradonačelnik u nedostatku billboarda na pojedinim lokacijama u Zenici odlučio se zanimljivu instalaciju.
Vijesti / Politika | 16. 09. 2018. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plakat Fuada Kasumovića - Političari u BiH se i Foto: freshpress.info / Plakat Fuada Kasumovića

Da su političari u BiH iznimno kreativni kada se radi o njima, odnosno njihovoj promociji, dokazuje i ovaj primjer iz Zenice.

Naime, aktualni zenički gradonačelnik, koji je na ovim izborima kandidat Nezavisnog bloka, u nedostatku billboarda na pojedinim lokacijama u Zenici odlučio se na zanimljivu instalaciju.

On je svoj plakat postavio na sajle koje su pričvršćene na radni stroj na samom ulazu u Zenicu, a koji je parkiran u malinjaku uz cestu, koji je, navodno, u vlasništvu samog Kasumovića.

Prema pisanju zeničkih medija, ovo je najskuplji billboard ove kampanje.

''Prosječna cijena zakupa normalnog bilborda je oko 1.000 maraka. Ovaj plakat će stajati na sajlama i ovom radnom stroju cijeli 21 dan . Cijena radnog sata jednog radnog stroja iznosi izmedju 50 – 60 maraka. Ako to pomnožimo sa 24 sata dnevno, a to sve sa  21 danom dobijemo iznos preko 25.000 maraka. Zašto se gradonačelnik odlučio na ovako suludo rješenje nikome nije jasno'', piše Freshpress.info.

Kopirati
Drag cursor here to close