Izborna krađa

Pokret "Odgovor": Sprema se izborna krađa u RS-u

Iz "Odgovora" upozoravaju da postoji niz fiktivnih političkih subjekata koji bi mogli kandidirati 'probne' kandidate za Predsjedništvo BiH.
Vijesti / Politika | 10. 04. 2018. u 15:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokret "Odgovor" upozorava da ''postoje informacije s terena da se u Srbiji uvelike priprema masovna registracija srpskog stanovništva, koje je 1991. bilo prijavljeno na Popisu stanovništva u BiH, za glasanje putem pošte''.

"Osobe koje su tada popisane, a nikada nisu vadili kasnije

Također, iz "Odgovora" upozoravaju da postoji niz fiktivnih političkih subjekata koji bi mogli kandidirati 'probne' kandidate za Predsjedništvo BiH, te time olakšati Miloradu Dodiku da dođe do pobjede, ali osigurati kontrolu nad biračkim odborima širom entiteta RS. Da na tome nije kraj, upućuju i odnosi među izabranim predstavnicima iz povratničkih zajednica.

U priopćenju za javnost navode da je ''Koalicija 'Domovina' u jednom trenutku zamalo podržala preuzimanje Rudnika Ljubije od strane biznismena s ruskom pozadinom Evgenija Zotova, zajedno s Arijem Livneom i Boškom Šušnjarom iz Laktaša“.

''Srećom, to se u posljednjem trenutku nije dogodilo zbog pritiska zajednica, ali do javnosti nikad nije došlo ko je od članova 'Domovine' bio posrednik ili 'glavni pregovarač' u tom procesu", upozoravaju iz Pokreta "Odgovor".

"Masovna mobilizacija za glasanje putem pošte, fiktivni kandidati i preuzimanje biračkih odbora, kao i medijski prostor u RS-u koji bi ti kandidati mogli dobiti da bi se plasirali u javnost kao ozbiljni kandidati - sve je ovo dio plana koji treba SNSD-u osigurati trijumf. I umjesto što se 'ruski utjecaj' traži u nevladinim organizacijama, bajkerskim udruženjima i podršci Lukačevoj paravojsci, najteži element se preskače - ozbiljna priprema koja treba osigurati Dodikovu pobjedu na izborima", zaključuju iz "Odgovora".

Kopirati
Drag cursor here to close