Zastupnički dom

Pokrenuta inicijativa za smjenu Josipa Grubeše

Od sedam prisutnih članova povjerenstva, inicijativu je podržalo šest, dok je Alma Čolo iz SDA bila suzdržana.
Vijesti / Politika | 02. 02. 2021. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Privremene istražnog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH pokrenuli inicijativu za smjenu ministra pravde u Vijeću ministara Josipa Grubeše.

Inicijativu je danas predložio zastupnik DF-a Zlatan Begić, a kao obrazloženje je naveo "loše rezultate rada i neodazivanje na saslušanje pred Privremenom istražnom komisijom".

Od sedam prisutnih članova povjerenstva, inicijativu je podržalo šest, dok je Alma Čolo iz SDA bila suzdržana.

"Smatram da ministar pravde nije ništa uradio u ovom mandatu i ne mogu procijeniti da li je njegov nedolazak namjeran", rekla je Čolo i istaknula da Povjerenstvo ima dovoljno ruku da se takav zaključak izglasa.

Navela je i kako će kao jedini član povjerenstva koji je dio parlamentarne većine biti suzdržana na što joj je Begić rekao da i je on dio te većine, ali da bi isto uradio i da je ministar iz njegove stranke koji je radio loše.

Predsjedavajući Povjerenstva Damir Arnaut rekao je Srni da ne može sa sigurnošću da kaže hoće li se ova inicijativa naći na sutrašnjoj sjednici Zastupničkog doma, ali da nije isključeno da već sutra parlament BiH raspravlja o Grubešinoj smjeni.

Kopirati
Drag cursor here to close