Na noge!

Pokreće se istraga o nenajavljenim radnicima u Parlamentu

Nakon što se dogodio navedeni skandal, održana je sjednica Kolegija tajništva na kojoj su donesena dva zaključka.
Vijesti / Politika | 27. 08. 2019. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih će dana SIPA ispitati slučaj čudne zamjene ekrana u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, a OSA će provjeriti je li netko stavio prisluškivače u Parlament BiH, rekao je Dnevnom avazu Kenan Vehabović, tajnik Zajedničke službe.

Naime, prije nekoliko dana, za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora, u zgradu su bez ikakve suglasnosti ušli nepoznati radnici i zamijenili opremu iz parlamentarnih sala te ulazili i u druge prostorije.

Nakon što se dogodio navedeni skandal, održana je sjednica Kolegija tajništva na kojoj su donesena dva zaključka.

''Prvi se odnosi na to da ćemo potrebne informacije proslijediti Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), koja će u sklopu svojih nadležnosti ispitati ovaj slučaj. Drugi je zaključak da ćemo od OSA-e tražiti da u svojim nadležnostima uradi pregled prostorija te provjeri da nisu postavljeni kakvi uređaji za prisluškivanje'', ističe Vehabović.

Pojašnjava da su ulazili u prostorije server soba te da ima više od deset sigurnosnih područja u kojima su tajni podaci.

''Dobio sam neslužbenu informaciju da je direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragan Sojić dozvolio da se uđe u prostorije. Ako je to uradio, on se treba oglasiti i obrazložiti'', kazao je Vehabović.

Kopirati
Drag cursor here to close