Povjerenstvo

Podržan zaključak da BiH dobije državnu himnu s melodijom i tekstom

Podržan je zaključak Skupštine Kantona Sarajevo da BiH dobije državnu himnu s melodijom i tekstom.
Vijesti / Politika | 05. 02. 2018. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija  / Bljesak.info

Na danas okončanom nastavku 57. sjednice Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je zaključak Skupštine Kantona Sarajevo da BiH dobije državnu himnu s melodijom i tekstom.

Zaključeno je da ovakav stav Povjerenstva bude proslijeđen Kolegiju Zastupničkog doma PSBiH na daljnje postupanje. 

Primljena je k znanju žalba koju je Mirko Đorđić uputio Instituciji ombudsmana za ljudska prava BiH i zaključeno je da se uputi Kolegiju Doma na daljnje postupanje.

Ustavnopravno povjerenstvo primilo je k znanju dopis Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH i zaključilo da ga proslijedi Kolegiju Zastupničkog doma PSBiH na daljnje postupanje.

Primljen je k znanju Zahtjev za hitnu obustavu protuzakonito donesene, odobrene i izvršene prinudne ovrhe nad osobnim, oskudnim i nedovoljnim prihodima naspram potreba podnositeljica Zlate Pirić i Amele Pirić. Zaključeno je da se Zahtjev uputi Kolegiju Doma na daljnje postupanje, uz preporuku Kolegiju da se Zahtjev proslijedi Zajedničkom povjerenstvu za ljudska prava PSBiH, Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću BiH i drugim nadležnim tijelima, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close