Načelnik Tomislavgrada

Početak kraja: Bošnjačka politika je kao politika Slobodana Miloševića

Vukadin kaže kako situacija u BiH ''dijelom podsjeća na početak devedesetih godina...''
Vijesti / Politika | 07. 11. 2018. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Željko Komšić je samo marioneta koja je po treći put poslužila u majorizranju Hrvata i koja će na kraju završiti neslavno u povijesti. Ako naši susjedi Bošnjaci ne uvide pogubnost ovakve politike, koja je identična politici Slobodana Miloševića, ili ako to na vrijeme ne uvidi međunarodna zajednica, bojim se da je ovo početak kraja BiH kakvu mi poznajemo i želimo kao državu suživota svih triju konstitutivnih naroda'', rekao je u intervjuu za Večernji list načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, inače član Predsjedništva HDZ-a BiH.

Vukadin, između ostalog, kaže kako situacija u BiH ''dijelom podsjeća na početak devedesetih godina kada je velikosrpska politika, tada oružjem, ovo je sada političkim sredstvima, pokušala Hrvatima nametnuti svoje ideje''.

''Nisu uspjeli, a neće ni velikobošnjački kreatori kaosa koji Hrvate, kao konstitutivan narod, pokušavaju svesti na status nacionalne manjine s potajnom željom potpunog izgona iz BiH. Hrvati su opstali kroz povijest, a opstat će i sada, ma koliko politička situacija bila teška i bremenita za najmalobrojniji narod u BiH'', kaže Vukadin.

Podsjetio je kako HDZ BiH nakon izbora 2010. godine i stvaranja ''platforme'' nije pristao pošto-poto ući u vlast.

''Sačuvao je dostojanstvo hrvatskoga naroda koji mu je i tada, na ovim izborima još i više, ukazao svoje povjerenje. Jedino sam siguran da HDZ BiH, kao ni stranke okupljene oko HNS-a BiH, neće ulaziti ni u kakve koalicije i vlast radi vlasti ako u istoj neće moći sačuvati i promicati nacionalne interese hrvatskog naroda kao što smo to radili sve ove godine iza nas'', naveo je Vukadin.

Kopirati
Drag cursor here to close