Dva lica jedne stranke

Pljuska za SDA: Osuđeni dužnosnici primaju paušale

Nakon što je u akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak uhićen njegov savjetnik Mirsad Topčagić, SDA je pozvala premijera USK da podnese neopozivu ostavku i suoči se s posljedicama narušenog autoriteta.
Vijesti / Politika | 17. 06. 2020. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Mustafa Ružnić izjavio je kako bi SDA trebala da pozove svoje kantonalne zastupnike koji primaju naknade i paušale u kantonalnoj Skupštini, a pravosnažno su osuđeni savjetnici i direktori, pa tek onda da pozovu njega da podnese ostavku.

"Kantonalnom odboru SDA ne trebaju kroz uši da duvaju vjetrovi morala iz Sarajeva. Neka dobro shvate šta želim da kažem", rekao je Ružnić.

Smatra da bi bio red da SDA prvo pozove svoje kantonalne poslanike koji primaju naknade i paušale u Skupštini USK, a pravosnažno su osuđeni savjetnici i direktori, prenosi Srna.

Naime, nakon što je u akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak uhićen njegov savjetnik Mirsad Topčagić, SDA je pozvala premijera USK da podnese neopozivu ostavku i suoči se s posljedicama narušenog autoriteta.

Kantonalni odbor obrazlaže da akcija SIPA-e pokazuje da je vladajuća ''A-SDA pretvorila institucije USK u izvorište kriminala i korupcije''.

Kopirati
Drag cursor here to close