Razvojni projekti

Plenković u subotu u posjetu Bosni i Hercegovini

Vijesti / Politika | 01. 09. 2017. u 19:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu će boraviti u Bosni i Hercegovini u kojoj će posjetiti Žepče, Tuzlu i Orašje i razgovarati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti o razvojnim projektima koje sufinancira hrvatska vlada, priopćeno je u petak iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Plenković, uz kojeg će tijekom posjeta biti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, u Žepču će se sastati s načelnikom Općine Matom Zovkom, a zatim će posjetiti Katolički školski centar "Don Bosco".

U Tuzli Plenković će obići gradilište Hrvatskog kulturnog centra "Sv. Franjo", za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i hrvatska vlada, a potom će posjetiti i školski "etno kutak" Katoličkog školskog centra, nakon čega će se susresti s članovima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije te predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog, gospodarskog i kulturnog života tog grada.

U Tuzli će posjetiti i generalni konzulat Hrvatske gdje će se sastati s generalnim konzulom Ivanom Bandićem, a potom putuje u Orašje gdje će nazočiti svečanom otvorenju 22. dana hrvatskoga filma, čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.

Uz premijera Plenkovića putovat će i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close