'Sporna' imovinska kartica

Plenković: Stojim iza Krstičevića i s njim sam stalno u kontaktu

Hrvatski novinari pitali su premijera i o političkim aktualnostima u Hrvatskoj, pa ih je tako zanimalo je li Plenkovića, kako je najavio, ovaj vikend već razgovarao s ministrom Krstičevićem o njegovoj imovinskoj kartici.
Vijesti / Politika | 01. 02. 2020. u 20:06 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Andrej Plenković izjavio je u subotu u portugalskome gradu Beji da stoji iza ministra obrane Damira Krstičevića vezano uz mogućnost da, zbog nejasnoća na imovinskoj kartici, Krstičević stavi mandat na rasplaganje, istaknuvši da je stalno u kontakru s Krstičevićem te da, s tim u vezi nema novosti. 

Premijer Plenković sudjelovao je u subotu u portugalskome gradu Beji na samitu "Prijatelja kohezije" na kojemu su se definirala stajališta o kohezijskoj politici koja je, istaknuli su hrvatski premijer i njegov portuglaski kolega Antonio Costa, "važna za sve, a osobito za one europske regije koje još trebaju dostići stupanj razvoja najrazvijenijih".

'Emotivno reagiranje'

Hrvatski novinari pitali su premijera i o političkim aktualnostima u Hrvatskoj, pa ih je tako zanimalo je li Plenkovića, kako je najavio, ovaj vikend već razgovarao s ministrom Krstičevićem o njegovoj imovinskoj kartici, uz primjedbu da je rekao kako  Krstičević "vrlo emotivno reagira na tu situaciju". 

Riječ je o članku koji je 31. siječnja objavio portal "Index" pod naslovom "Krstičević kupio bespravno izgrađenu kuću na moru", na koji je pak reagiralo Ministarstvo obrane ustvrdivši da "potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nije kupio bespravno izgrađenu kuću u Žaboriću, kako je izvijestio portal Index, nego su on i njegova supruga 2004. kupili kuću s okućnicom izgrađenu po građevinskoj dozvoli iz 1982.".

Sljedeće novinarsko pitanje upućeno premijeru i predsjedniku HDZ-a bilo je o kandidaturi Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a te smatra li Plenković da je Karamarko već dao ono što je trebao stranci budući da je već imao priliku biti njezin predsjednik,   

Svi članovi HDZ-a mogu se kandidirati na unutarstranačkim izborima

"Kao što sam više puta rekao, na tijelima stranke donijet ćemo ovoga tjedna formalnu odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora i svi naši članovi, bez obzira na to jesu li ili nisu bili na nekoj stranačkoj dužnosti, ako žele aktivnu ambiciju ili imaju ideju kako da pridonesu stranci pa onda i Hrvatskoj, to mogu i učiniti", rekao je Plenković.

Istaknuo je je kako je sve otvoreno i svi koji to žele mogu se kandidirati.

Novinarska primjedba odnosila se i na činjenice kako je Tomislav Karamarko bio i potpredsjednik Vlade "u onim nategnutim odnosima nakon izbora 2015. kada je Sabor opozvao Vladu, a Karamarko tvrdio da će imati većinu, ali ju nije uspio sastaviti, a nakon toga je slijedio starnački sabor na kojemu je govorio i Plenković".

Po pimjedbi, slijedilo je i pitanje za Plenkovića što misli o tomu je li Karamarko već dao ono što je mogao, a Plenković je ustvrdio kako "nema teoretske šanse  da on nekome artikulira ambicije".

"Dapače, svatko tko ima ambicije može se uvijek kandidirati i svatko to želi je dobrodošao", izjavio je Plenković.

Zaključio je kako će unutarstranački izbori u HDZ-u "biti demokratska utakmica, odlučit će članice i članovi HDZ-a, a svi mi imamo nekavu svoju povijest, svoja postignuća i bit će vremena za razgovor o tomu što tko želi i što je tko učinio".

 

Kopirati
Drag cursor here to close