Spajanje Pelješkog mosta

Čović i Plenković složni: Prolaz brodova za Neum je neupitan

"Ispunili smo sve ono što smo dogovorili, mosta je na najvišoj razini 55 metara iznad mora, ispod njega prošao bi i Titanic", kazao je Plenković.
Vijesti / Politika | 28. 07. 2021. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ispunili smo sve ono što smo dogovorili, most je na najvišoj razini 55 metara iznad mora, ispod njega prošao bi i Titanic. Prolazak brodova ispod mosta do Neuma je neupitan, rekao je premijer i dodao da je ovo "most koji povezuje".

"Ovo se ne smije pretvoriti u onu jako zabavnu epizodu Malog mista o tom "tko je više dao". Svatko je ovdje nešto dao, to je važno napomenuti", poručio je Plenković.

Plenković je rekao i kako ovaj projekt realizira strateški nacionalni interes Hrvatske, daje ogroman impuls suradnji Hrvatske i BiH, da je važan za Hrvate u BiH te da kreira neraskidivu vezu Hrvatske i Kine.

"Sve se ovo događa zahvaljujući našem članstvu u EU-u i našim prijateljima u Europi, rekao je Plenković, dodajući da će, kada bude pravo, svečano otvaranje, napraviti veliki događaj i pozvati prijatelje i partnere iz EU-a, Kine i BiH", istaknuo je Plenković. 

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović poručio je kako i "BiH razmišlja o ovakvim projektima", prenosi Jutarnji.hr

"Mi smo dosta doprinijeli tome da mnogi u BiH shvate da je ovaj projekt dobar i za njih. Mislim da će to shvatiti i oni koji sada u to sumnjaju. Što se tiče Neuma, ja se samo bojim da će oni imati toliko gostiju da će trebati još jedan most da sve razveze okolo", poručio je Čović. 

Kopirati
Drag cursor here to close