Glas iz Hrvatske

Plenković: Praljkov čin govori o dubokoj moralnoj nepravdi prema šestorici Hrvata

Presudom se na pogrešan način aludira na ulogu hrvatskog državnog vrha u ratnim zbivanjima u ratu BiH 90 tih godina, ustvrdio je premijer, prenijela je Hina.
Vijesti / Politika | 29. 11. 2017. u 17:01 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Praljkov čin govori o dubokoj moralnoj nepravdi prema Hrvatima u BiH'', rekao je povodom presude Haaškog suda šestorici Hrvata iz BiH i smrti Slobodan Praljka predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima u Vladino i osobno ime izrazio je najdublju sućut obitelji generala Praljka kao i obitelji žrtava svih zločina počinjenih u ratu u BiH, rekavši da Praljkov čin govori o dubokoj moralnoj nepravdi prema Hrvatima u BiH.

''Njegov čin za vrijeme izricanje presude Žalbenog vijeća kada si je oduzeo život najviše govori o dubokoj moralnoj nepravdi prema šestorici Hrvata, iz BiH i hrvatskom narodu. Vlada RH još jednom izražava nezadovoljstvo zbog presude Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, generalu Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću'', istaknuo je Plenković.

Presudom se na pogrešan način aludira na ulogu hrvatskog državnog vrha u ratnim zbivanjima u ratu BiH 90 tih godina, ustvrdio je premijer, prenijela je Hina.

Mislim na neuvažavanje činjenica koje se odnose na kvalifikacije o udruženom zločinačkom poduhvatu (UZP), pojasnio je.

"Smatramo da državni vrh u tim zbivanjima prema stavu vlade nije ni na koji način mogao biti povezan s onim činjenicama i interpretacijama kako su nastojale biti interpretirane u presudi. Apsurdno je da ni u jednoj pravomoćnoj presudi MKS za bivšu Jugoslaviju za BiH nije utvrđena odgovornost tadašnjeg vodstva Srbije za sudjelovanje u UZP u stvaranju Velike Srbije i niza počinjenih najtežih zločina o čemu smo svjedočili nakon izricanja presude Ratku Mladiću, rekao je premijer Plenković.

Kopirati
Drag cursor here to close