Most je u Hrvatskoj

Plenković odgovorio BiH: Koji to brod neće moći proći prema Neumu?

Nakon potpisivanja Protokola iskazana je spremnost svih sudionika da postupak pregovaranja bude istinski dijalog socijalnih partnera.
Vijesti / Politika | 03. 08. 2018. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da želi sve najbolje BiH, ali da se Pelješki most gradi na teritoriji Hrvatske, za koju je to strateški projekt koji financira EU.

"Predočili smo svu našu argumentaciju koja se odnosi na dijalog sa BiH u proteklih desetak, 12 godina. Europska komisija je, kada je sve to proučila, odlučila da sufinancira Pelješki most", rekao je Plenković na konferenciji za novinare u Zagrebu.

On je naveo da će Hrvatska odgovoriti na pisma dijela vlasti BiH u vezi sa početkom gradnje Pelješkog mosta, kao što je odgovorila i na prošlogodišnja pisma predsjedavajućeg Vijeće ministara Denisa Zvizdića i njegovog zamjenika Vjekoslava Bevande, prenosi Srna.

"Želim BiH sve najbolje. Ako imate most ispred Neuma visine 55 metara i razmaka više od 200 metara između stupova, onda ne znam kakva vrsta broda ne bi mogla proći ispod tog mosta", dodao je Plenković.

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić uputio je pismo Plenkoviću u kojem se traži da Hrvatska obustavi gradnju Pelješkog mosta dok ne bude riješeno pitanje granice na moru između dvije zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close