HDZ BiH

Plenković na video sastanku s HDZ-om: Možda i odlučujući izbori

U priopćenju se navodi kako je na sastanku rečeno kako Mostar mora biti ono što jest, pravi svjetionik onog multietničkog i svakog drugog pozitivnog ambijenta u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Politika | 17. 12. 2020. u 14:14

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svi smo svjesni trenutne situacije vezane za prava Hrvata u BiH, jedina politika koja može braniti prava Hrvata, je politika Zajedništva. Nastavimo kroz izgrađeno Zajedništvo ostvariti političku ravnopravnost Hrvata kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH te napredak BiH na putu prema članstvu u EU i NATO-u, pri čemu imate našu bezrezervnu potporu kazao je predsjednik Vlade RH'', poručio je Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Republike Hrvatske na online sastanku s čelnikom HDZ-a BIH Draganom Čovićem kojem su nazočili i Mario Kordić, nositelj liste HDZ-a BiH za Gradsku izbornu jedinicu Mostar i Slaven Zeljko, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar i svi nositelji lista HDZ-a BiH za Gradsko vijeće Grada Mostara.

''Zajedno smo na istom putu, imate našu podršku i siguran sam da ćemo ostvariti planirane ciljeve nakon izvrsnih rezultata Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine 20. prosinca. Kao naša sestrinska stranka ostanite konstruktivna politička snaga te predvodnik europskog puta i gospodarskih reformi za izgradnju kvalitetnije budućnosti čitave BiH a posebno Mostara. 20. prosinca u Mostaru biramo kvalitetu života i sigurnost'', zaključio je Plenković, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

U priopćenju se navodi kako je na sastanku rečeno kako Mostar mora biti ono što jest, pravi svjetionik onog multietničkog i svakog drugog pozitivnog ambijenta u Bosni i Hercegovini.

''U nedjelju 20. prosinca održavaju se lokalni izbori u Mostaru htjeli smo čuti zajedničku poruku ohrabrenja za sve stanovnike Mostara a ujedno zahvaliti se vama i vašim suradnicima u Vladi Republike Hrvatske, na pruženoj pomoći u svim segmentima. Gdje god smo trebali vašu pomoć, rado ste se odazvali, bez obzira radi li se o Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, zdravstvu, našim braniteljima, Sveučilištu, kulturnim projektima ili drugim aktivnostima'', rekao je Čović.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u svome obraćanju istaknuo je ''punu i čvrstu potporu Mariu Kordiću, nositelju liste Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine za Gradsku izbornu jedinicu Mostar, kao i svim kandidatima i listama Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine za predstojeće lokalne izbore u Gradu Mostaru''.

''Nakon dugih 12 godina ovi izbori zasigurno su od velike važnosti za Hrvate na području Mostara, a možda i odlučujući za dobrobit nam hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini'', istaknuo je Plenković.

Kopirati
Drag cursor here to close