Grad na Neretvi

Pismo mladih SDA: Tko je spreman izdati Mostar?

''Pitamo se tko se i zbog čega boji javnog glasovanja i izražavanja vlastitog stava, tko je i zbog čega pisao OHR-u i Visokom predstavniku i tko je to spreman baciti u Neretvu sav uloženi trud i izdati Mostar'', navode mladi SDA.
Vijesti / Politika | 08. 02. 2021. u 21:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Asocijacija mladih SDA Mostar, kao najbrojniji politički podmladak u Gradu Mostaru poziva OHR i Visokog predstavnika da, ovako brzo kao što je reagirao i nametnuo Odluku kada je u pitanju javno glasovanje prilikom izbora gradonačelnika Mostara, promptno i bez odlaganja nametne Zakon o zabrani negiranja genocida, te da u skladu s bonskim ovlastima koje ima promijeni imena naziva ulica u Gradu Mostaru, koja nose imena po fašističkim i ustaškim funkcionerima, jer je pokazao da kada želi, umjesto izražavanja zabrinutosti, može reagovati vrlo brzo'', stoji u pismu za javnost mostarskog podmlatka SDA.

''Pozivamo sve stranke koje Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu da iskoriste povijesnu  priliku i izaberu gradonačelnika koji je osvojio daleko najviše glasova na gradskoj izbornoj jedinici iz spektra probosanskohercegovačkih političkih subjekata'', dodaju.

Navode kako je ''dr. Zlatko Guzin istinski profesionalac, menadžer, Mostarac i patriot, ratni liječnik koji je uvijek bio na usluzi svojim građanima''.

''Istine radi, dužni smo naglasiti nekoliko činjenica:

- Dr. Zlatko Guzin je prihvatio kandidaturu najšire koalicije 5 političkih stranaka i kao takav je još prije predizborne kampanje javno predstavljen kao nositelj liste na gradskoj izbornoj jedinici i kandidat za gradonačelnika.

- Dr. Zlatko Guzin osvojio je procentualno najviše glasova unutar vlastite liste, čak više od 80% glasova, te ukupno više od 13 tisuća pojedinačnih glasova, što mu daje ogroman legitimitet.

- S druge strane, gospođa Irma Baralija, protiv koje nemamo ništa osobno , je kao kandidatkinja za gradonačelnika potvrđena tek par dana pred konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća, a osvojila je 5 glasova u 1. krugu, što znači da nije dobila podršku ni vlastitih koalicijskih partnera u Gradu Mostaru.

- Prilikom pregovora o uspostavi vlasti gospođa Baralija je sama rekla da iako želi biti gradonačelnica, odnosno šef izvršne vlasti, ne želi da njena stranka čini dio vlasti, što je nonsens.

- Koalicija za Mostar je u više navrata javno istaknula da će, ukoliko gospođa Baralija prođe u 2. krug, dobiti podršku vijećnika Koalicije za Mostar, dok BH Blok nije bio spreman isto ponuditi kandidatu dr. Guzinu, za što nisu naveli niti jedan jedini argument'', navode iz mladeži SDA.

''Pitamo se tko se i zbog čega boji javnog glasovanja i izražavanja vlastitog stava, tko je i zbog čega pisao OHR-u i Visokom predstavniku i tko je to spreman baciti u Neretvu sav uloženi trud i izdati Mostar.

Za kraj, pozivamo sve vijećnike i Koalicije za Mostar, ali i drugih političkih subjekata da rade u interesu građana, a pogotovo mladih, koji čekaju da Gradsko vijeće počne sistemski rješavati nagomilane probleme'', zaključuje se.

Kopirati
Drag cursor here to close