Koordinacija Srba

Pismo Hercegu: Srbin mora biti ministar

''Pozivamo mandatara da za ministra iz reda srpskog naroda u vladi imenuje nekoga tko je zaista izraz političke volje srpskog naroda u Mostaru i HNŽ....'', navodi se u pismu.
Vijesti / Politika | 13. 11. 2019. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija Srba Mostar pozvala je mandatara za sastav Vlade HNŽ-a Nevenka Hercega da se prilikom imenovanja ministara u rukovodi principom autentičnog predstavljanja naroda.

''Srpska lista, koalicija svih srpskih stranaka iz Republike Srpske koje imaju odbore u FBiH, je lista koja je na proteklim Općim izborima 2018. godine osvojila 1534 glasa srpskog naroda te se tako etablirala za jedinog relevantnog sugovornika, kako o problemima srpskog naroda u HNŽ, tako i o kadrovskim rješenjima za funkcije od kojih se očekuje da rješavaju te probleme i popravljaju položaj srpskog naroda u dolini Neretve'', navodi se u zaključku u kojem se daje potpuna podrška prijedlogu kandidata SNSD-a, kao nositelja Srpske liste, za
ministra u Vladi HNŽ.

Koordinacija Srba Mostar, koja okuplja sva srpska udruženja i političke stranke koje djeluju na području Grada Mostara, smatra da predstavlja najveći dio srpske populacije u Mostaru i da zato ima pravo stati iza kandidata jedine srpske liste i koalicije na prethodnim izborima.

''Očiti primjer šta se dešava kada jedan narod nema svoje autentične predstavnike vidimo i na primjeru nemogućnosti izbora potpredsjednika Skupštine HNŽ iz reda srpskog naroda. Dva moguća kandidata za tu funkciju se ne mogu dogovoriti tko će je obavljati, tako da će se bez te značajne funkcije nastaviti devastacija ionako lošeg položaja srpskog naroda u HNŽ'', navodi se.

Dodaje se kako je imenovanje ministra iz reda srpskog naroda u Vladi HNŽ, na način na koji je to rađeno prethodnih godina, bez konsultacija sa srpskom političkom zajednicom, nedopustivo.

''Pozivamo mandatara da za ministra iz reda srpskog naroda u vladi imenuje nekoga tko je zaista izraz političke volje srpskog naroda u Mostaru i HNŽ. Sve ostalo će biti nastavak ružne prakse imenovanja ministara koji će u naredne četiri godine biti vojnici stranke i politike koja ih je predložila, a ostati gluhi i nijemi na probleme srpskog naroda kojih je previše i za koje je odavno prošao svaki razumni rok da se počnu rješavati'', zaključuje se u pismu Hercegu.

Kopirati
Drag cursor here to close