Sanja Vulić

Pismo europskim parlamentarcima: Želite BiH u kojoj nema ni Srba, ni Hrvata

Vijesti / Politika | 25. 11. 2021. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je europskim parlamentarcima Andreju Kovatčevu (Europska narodna stranka), Klemenu Grošelju (Slovenski liberali) i Tineki Strik (Zeleni) da je njihova lažna briga za BiH samo njihovo savezništvo s bošnjačkom elitom, te da su oni lažni dušobrižnici i lažne diplomate.

  / Sanja Vulić

"Kad sebi dajte za pravo da 'odsijecate' srpske glave, konkretno Miloradu Dodiku, želim da vas informiram da u BiH žive Srbi koji baš tog Srbina poštuju i podržavaju. A, znate li zašto? Zato što ima hrabrosti suprotstaviti se takvim kao što ste vi - suučesnici predstavnika Bošnjaka koji žele unitarnu, islamsku BiH u kojoj nema ni Srba, ni Hrvata", naglasila je Vulić u pismu upućenom navedenim europskim parlamentarcima.

Vulić navodi kako je ''mnogo srpskih sinova dalo život za Republiku Srpsku i da Srbi iz Republike Srpske nikada i ni sa kim ne žele više da ratuju''.

"Mi ne zveckamo oružjem, mi oružja nemamo. Mi imamo samo ljubav za Republiku Srpsku i branit ćemo je do posljednjeg atoma snage. A vama da je stalo do BiH, nekada biste se pobunili protiv ponašanja Bisere Turković koja konstanto ruši Ustav i preuzima ovlaštenja Predsjedništva BiH. Ali ne, za vas je samo Milorad Dodik problem, što je dokaz da ste licemjeri. Laž je i da želite BiH u EU", istaknula je Vulić u pismu.

Podsjetila je da je ''moćna Turska dobila status kandidata za članstvo 1999. godine i još nije dobila status člana EU''.

"BiH je za sve vas eksperiment i poligon za političko nadmudrivanje. Imajte bar karaktera i pustite nas da živimo. Lažna briga i pozivanje na linč Milorada Dodika jasno pokazuju sav vaš gnjev i mržnju prema Srbima u BiH", zaključila je Vulić.

Kopirati
Drag cursor here to close