Sastanak

Komšić i Džaferović članovima PIC-a: Nadamo se vašoj potpori

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili izaslanstvo Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira
Vijesti / Politika | 05. 12. 2018. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović su upoznali političke ravnatelje iz zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH, te o procesu konstituiranja vlasti na svim razinama. Istaknuta je opredijeljenost za ispunjavanje uvjeta za stjecanje kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji i za nastavak provedbe reformi u BiH.

Iskazano je uvjerenje da će, usprkos trenutačnoj situaciji, doći do napretka u procesu euroatlantskih integracija BiH.

Članovi Predsjedništva BiH Komšić i Džaferović su naglasili da će u narednom razdoblju prioritet biti ubrzanje procesa integracije BiH u EU i NATO te provedbe socioekonomskih reformi, koje će osigurati stabilnost i društveno-ekonomski razvitak. Cilj tih reformi je poboljšati životni standard građana, unaprijediti vladavinu prava i javnu upravu. Iskazana je spremnost da se pojačaju napori u borbi protiv korupcije.

Članovi Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira su čestitali članovima Predsjedništva BiH Komšiću i Džaferoviću na izboru, te iskazali očekivanje da će brzo doći do formiranja nove vlasti na svim razinama.

Iskazali su potporu BiH i naglasili neophodnost ulaganja dodatnih napora u reformskim procesima. Podsjetili su na obvezu poštivanja Općeg okvirnog sporazuma za mir, te su iskazali čvrstu privrženost suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Članovi Predsjedništva BiH Komšić i Džaferović su iskazali zahvalnost zemljama članicama Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira na potpori koju su do sada pružile BiH, te iskazali nadu da će se ta potpora nastaviti i u budućnosti .

Kopirati
Drag cursor here to close