Isto kad u RH dođu autobusi iz Hercegovine

Pernar: Hvala Bošnjacima koji su preglasali Čovića

''Drago mi je da su BiH Hrvati konačno shvatili kako se osjećamo mi u Hrvatskoj kad nam na dan izbora dođu autobusi iz Hercegovine''
Vijesti / Politika | 08. 10. 2018. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski političar Ivan Pernar pomno je pratio izbore u Bosni i Hercegovini, a putem svog Facebook profila uputio je poruku HDZ-u Bosne i Hercegovine i Draganu Čoviću.

Pernar je jedan od postova na svojoj Facebook stranici naslovio "Tko o čemu - HDZ o nepoštenom izbornom procesu", gdje je uputio nekoliko pitanja Andreju Plenkoviću, premijeru Hrvatske, kao i Draganu Čoviću, lideru HDZ-a BiH.

"Danas je čak i Plenković izrazio svoju gorčinu zbog toga jer su mnogi Bošnjaci glasovali za Željka Komšića kao hrvatskog člana Predsjedništva BIH. Međutim, imam jedno pitanje za njega, zar upravo HDZ ne radi izborne manipulacije na način da mnogi Hrvati iz BiH imaju lažno prijavljene adrese u Hrvatskoj, pa onda dolaze ovdje glasovati i na taj način čine prevagu u korist HDZ-a?", napisao je Pernar.

"Ako se postavi pitanje je li moralno da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva, odgovor je naravno da ne, ali je legalno. Međutim, da bi netko imao moralno pravo prozvati nekoga za nepoštenje i izbornu manipulaciju, prvo bi on sam morao biti pošten. I još jedna stvar, mene prate tisuće ljudi u BiH, mnoštvo Bošnjaka, ja ću ih svake izbore pozivati da preglasaju kandidata HDZ-a. To ću činiti sve dok se BIH Hrvati na prevarantske načine (autobus demokracijom) budu miješali u izborne procese u Hrvatskoj", navodi se u postu.

U post scriptumu se zahvalio Bošnjacima koji su preglasali HDZ BiH i Dragana Čovića u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvatskog naroda.

"Ovom prilikom se zahvaljujem svim Bošnjacima koji su preglasali HDZ i Dragana Čovića, drago mi je da su BiH Hrvati konačno shvatili kako se osjećamo mi u Hrvatskoj kad nam na dan izbora dođu autobusi iz Hercegovine", napisao je Pernar, a prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close