Vojnici u Afganistanu

Pendeš: OSBiH i dalje će nastaviti sudjelovati u misiji ''Odlučna potpora''

U okviru posjeta Sjedištu NATO-a u Bruxellesu, Pendeš je obišla i Misiju BiH pri NATO-u, gdje je imala kraći prijam i sastanak s veleposlanikom BiH pri NATO-u Almirom Džuvom.
Vijesti / Politika | 27. 06. 2019. u 16:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš danas je predvodila delegaciju tog ministarstva i Oružanih snaga BiH na ministarskom sastanku NATO-a u formatu ''Odlučna potpora'' u Bruxellesu.  

Na sastanku su sudjelovali ministri obrane zemalja članica NATO-a i partnerskih zemalja čiji pripadnici sudjeluju u misiji potpore miru u Afganistanu. Raspravljano je o političkoj i vojnoj situaciji u Afganistanu, kao i izazovima s kojima se mogu suočiti u daljnjem izvršenju te misije. 

Pendeš je u obraćanju naglasila opredijeljenost BiH za potporu izgradnji mira i dugotrajne stabilnosti u Afganistanu, kao i da će pripadnici Oružanih snaga BiH i dalje nastaviti sudjelovati u misiji ''Odlučna potpora''.

Ona je posebno naglasila da Bosna i Hercegovina svojim sudjelovanjem u misijama projiciranja stabilnosti te stalnim napretkom na svim drugim područjima, pokazuje čvrstu opredijeljenost za nastavak puta ka euroatlantskim integracijama. 

Na marginama sastanka, Pendeš se susrela sa zamjenicom glavnog tajnika NATO-a Rose Gottemoeller, ministricom obrane Kraljevine Španjolske Margaritom Robles, ministrom obrane Republike Hrvatske Damirom Krstičevićem, ministrom obrane Mađarske Tiborom Benkom i ministricom obrane Republike Italije Elisabettom Trento. 

U okviru posjeta Sjedištu NATO-a u Bruxellesu, Pendeš je obišla i Misiju BiH pri NATO-u, gdje je imala kraći prijam i sastanak s veleposlanikom BiH pri NATO-u Almirom Džuvom.

Održala je i kraći radni sastanak s pripadnicima Vojnog dijela Misije BiH, tijekom kojeg je brigadir Čajić informirao Pendeš o najvažnijim aktivnostima Vojnog dijela Misije BiH pri NATO. 

Pored Pendeš, u sastavu delegacije MO i OSBiH su se nalazili i pomoćnik ministra obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u brigadir Jasmin Čajić, zamjenika šefa Vojnog dijela Misije BiH pri NATO brigadir Velibor Purković i savjetnik ministra obrane Jakov Križanović, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close